petak, 7. rujna 2018.

Župan Igor Andrović, zbog tuče i olujnog vremena, proglasio elementarnu nepogodu za općine Crnac, Suhopolje i dio Nove Bukovice

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, te članka 43. Statuta Virovitičko-podravske županije („Službeni glasnik“ Virovitičko-podravske županije broj: 2/13.), župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, donio je odluku o proglašenju dviju elementarnih nepogoda, zbog olujnog vjetra i tuče.

Naime, za područje općine Suhopolje, elementarna nepogoda zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim vjetrom, 1. rujna 2018. godine, proglašena je jer su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koje se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Istodobno, župan Andrović, donio je odluku o proglašenju elementarne nepogoda zbog tuče, za područje općina Crnac, Nova Bukovica i Suhopolje. Ona je proglašena za područje cijele općine Crnac i Suhopolje te dio općine Nova Bukovica i to: k.o. Miljevci i Dobrović odnosno naselja Bjelkovac, Dobrović i Miljevce, zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom 1. rujna 2018. godine, a kojom su na navedenom prostoru nanesene velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, voćarskim, industrijskim) koji se trenutno nalaze na poljoprivrednim površinama.

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN br 73/97.) obvezuju se Općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće-Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. (vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩