nedjelja, 13. listopada 2024.

[FOTO] Međunarodnom smotrom folklora ''Pjesmom i plesom u jesen'' započela proslava Dana općine Mikleuš, blagdana sv. Terezije Avilske

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš je jučer (subota) bilo je organizator 7. međunarodne smotre folklora naziva ''Pjesmom i plesom u jesen''.

Smotra folklora održana je u povodu obilježavanja Dana općine Mikleuš i blagdana sv. Terezije Avilske  u sportskoj dvorani Osnovne škole Mikleuš. 

Prije nastupa folklornih skupina, sve nazočne je pozdravio i dobrodošlicu im poželio načelnik Općine Mikeluš Robert Grabar. 

- Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju na našoj sedmoj međunarodnoj smotri folklora. Uvjeren sam da ćete se dobro zabaviti i uživati u pjesmi i plesu koje su pripremili folkloraši. Svim stanovnicima općine Mikleuš čestitam Dan općine, blagdan sv. Terezije Avilske koji se proslavlja 15. listopada - rekao je načelnik Grabar.

Čast otvoriti 7. međunarodnu smotru folklora ''Pjesmom i plesom u jesen'' pripala je županijskoj pročelnici za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić. 

- Prvo bih vas sve htjela pozdraviti u svoje osobno, te u ime Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića. Čast mi je što sate me pozvali na ovu vašu manifestaciju. Uvijek je lijepo doći u Mikleuš, malu općinu naše županije ali punu dragih ljudi i zanimljivih događanja, a uvjerena sam da će i ovaj biti predivan. Vama, stanovnicima općine Mikleuš želim sretan Dan općine i blagdan sv. Terezije Avilske te proglašavam smotru folklora otvorenom - otvorila je smotru pročelnica Bunić. 

Poznati voditelj, koji se je specijalizirao baš za ovakve događaje, a koji njeguju različite aspekte tradicijske kulture, Branko Uvodić je prvo najavio nastup mlađih skupina KUD-a Mikleuš čiji su nastupi izazvali veliki aplauz publike, među kojom su bili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Mikeluš Miroslav Lazar, novobukovački župnik vlč. Ivan Štivičić, prof. Đuro Beg...

Uslijedio je nastup domaćina, KUD-a Mikeluš, poslije kojeg su redom nastupili: KUD ''Lukavica'' Lukavica iz Bosne i Hercegovine, KUD ''Ščitarjevo'' Ščitarjevo, KUD ''Kondrićani'' Kondrić, HKUD ''Dika'' Slatina, KUD ''Zrin'' Legrad, KUD ''Đeram'' Viljevo, KUD ''Tomislav'' Sibinj i za kraj ponovo su nastupili pjesmom i plesom folkloraši KUD-a ''Lukavica'' iz BiH. 

Završetkom 7. međunarodne smotre folklora naziva ''Pjesmom i plesom u jesen'' nije bio kraj zabavi, jer je Općina Mikleuš, pod čijim se pokroviteljstvom održala i smotra folklora, za sve posjetitelje priredila i kirvajsku zabavu u velikom šatoru na školskom igralištu uz Tamburaški sastav ''Čokanj'' i poznatu Ceciliju koja je nastupila uz pratnju Domagoja Androša. (Tekst: D: Fišli; Foto: D. Fišli, D. Rudić)

Foto:















































































Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.