subota, 12. listopada 2024.

U OŠ Josipa Kozarca Slatina započeo s radom Regionalni znanstveni centar Panonska Hrvatska

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Danas (subota) je u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina započeo s radom Regionalni znanstveni centar Panonska Hrvatska. 

U Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske, ispostavama OŠ Suhopolje (za zapadni dio županije) i OŠ  Josipa Kozarca Slatina (za istočni dio županije), sudjelovat će 50 učenika, a radionice koje će se održavati jednom mjesečno su iz područja kemije, matematike, informatike, biologije, fizike, astronomije, tehničke kulture i povijesti. Namijenjene su učenicima od 5. do 7. razreda. Virovitičko-podravska županija je u proračunu osigurala sredstva za potrebe prijevoza učenika, prehrane, materijala za rad i naknade za predavače.

Početku rada Regionalnog znanstvenog centra panonska Hrvatska u OŠ Josipa Kozarca, uz vršiteljicu dužnosti ravnateljice škole Martinu Grundler Hrala i učitelje Tijanu Cvjetković i Dejan Poje, nazočila je i županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić. 

- Sretna sam i ponosna što započinjemo sa radionicama koje će se odvijati jednom mjesečno, dakle 16. studenog će biti sljedeća radionica s malo drugačijom tematikom nego ova danas. Mislim da je ovo značajno ulaganje u budućnost, jer se otvaraju vrata inovacijama i kreativnosti za vas učenike. Osim što ćete učiti raditi, nadam se da ćete sklopiti i nova prijateljstva - pozdravila je učenike v.d. ravnateljice OŠ Josipa Kozarca Slatina Martina Grundler Hrala. 

- Nadam se da će vam ove radionice biti zanimljive, a možda će vas odrediti za srednjoškolsko obrazovanje i možda jednom i za visokoškolsko obrazovanje. Virovitičko-podravska županija, na čelu sa županom Igorom Androvićem, osigurala vam je besplatan prijevoz i prehranu, te sve ono što će vam biti potrebno za rad u centru kako biste imeli sve mogućnosti koje uistinu i zaslužujete. Ja vam se zahvaljujem što ste izdvojili svoje vrijeme i želim vam uspješan rad na svim planiranim radionicama - istaknula je pročelnica Martina Bunić. 

Današnja radionica obuhvatila je robotiku. Učenici su učili kako isprogramirati robote da prate liniju, pale lampice i sviraju melodije. (tekst: D. Fišli; foto: D. Fišli)

Foto:












Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.