petak, 16. lipnja 2023.

Slatinska hrvačica Veronika Vilk prvakinja je Europe!

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

Veličanstvena, najtrofejnija slatinska hrvačica, članica hrvatske reprezentacije, Veronika Vilk prvakinja je Europe u uzrastu U-17, kategoriji do 69 kilograma. Europsko prvenstvo U-17 održano je Tirani (Albanija), a Veronika je jedina naša hrvačica sa osvojenom medaljom. 

U jučerašnjoj kvalifikacijskoj borbi Veronika je hrvala protiv predstavnice Litve Luke Stanelyte koju je svladala tušem već u prvoj rundi uz vodstvo 3:0 u njenu korist. Sličan scenarij dogodio se i u drugoj borbi, ali protiv mađarske hrvačice Alexandre Kitti Kollar koju je također tuširala pri rezultatu 4:0, te si je time osigurala polufinale.

Veronika je i treću jučerašnju borbu odradila besprijekorno, bez ikakvih sumnji u pobjedu. U trećoj borbi koja je bila protiv Srpkinje Evelin Ujhelji, Veronika je u prvoj rundi povela 3:0 dok je na početku druge još malo pojačala tempo te dovela protivnicu u poziciju iz koje nije bilo izlaza i završava borbu, i to ponovno tušem pri rezultatu 5:0 u njenu korist.

Veronika je tako, nakon prošlogodišnje bronce s Europskog prvenstva i bronce s Prvenstva svijeta, pokazala još bolje i kompletnije hrvanje te u finalu pobijedila predstavnicu Turske Elife Kurt tušem u 2. rundi pri rezultatu 3:1 i postala nova prvakinja Europe u uzrastu U-17, kategoriji do 69 kilograma. 

Ovo je prva ikad osvojena zlatna medalja za hrvatsko žensko hrvanje kojom je Veronika ispisala povijest. (adf; Foto&video: HHS)





Video: 

Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩