ponedjeljak, 19. lipnja 2023.

OPĆINA ČAČINCI: U Bukviku održane igre hrvatskih branitelja u spomen na umrle i poginule hrvatske branitelje

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom obilježavanja dana sjećanja na umrle i poginule hrvatske branitelje, članove ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Željka Ercega Lujzu, Tomislava Šimanovića i Ivice Žemberija, organizirane su sportske igre hrvatskih branitelja u Bukviku (općina Čačinci). 

Prije početka, sudionici igara odali su počast polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na posljednja počivališta poginulih i umrlih hrvatskih branitelja zajedno s članovima obitelji, odnosno suprugama Željka Ercega i Tomislava Šimanovića. 

Hrvatski branitelji natjecali su se u nekoliko disciplina, od kojih se disciplina boćanje bodovala za SŠNIDOR HVIDR-a RH, koji će ove godine biti održan u Malom Lošinju. 

Natjecatelji u boćanju su se prisjetili i svojih poginulih branitelja Šilovića i Takača, u čiju čast Udruga HVIDR-a Orahovica već devetu godinu organizira turnir u boćanju.

U sklopu memorijala, već tradicionalno, sudjeluje i ekipa VBR (veterani, branitelji, rekreativci), a biciklističku vožnju od Virovitice do Bukvika u dužini od 54 kilometra izvezli su Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač. 

BOĆANJE:
1. UHBDDR Policijske postaje Orahovica 1990-1991
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. UHBDDR Duga Međa 

Na SŠNIDOR-u će boje ZUiČ HVIDR-a VPŽ braniti Udruga HVIDR-a Slatina. 

PIKADO EKIPNO:
1. Udruga HVIDR-a Virovitica
2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
3. Udruga HVIDR-a Orahovica

PIKADO POJEDINAČNO:
1. Branko Hečimović (HVIDR-a Virovitica)
2. Blaženka Nađ (ZUiČ HVIDR-a VPŽ)
3. Milan Đuradin (HVIDR-a Virovitica)

VISEĆA KUGLANA:
1. Udruga HVIDR-a Slatina
2. Udruga HVIDR-a Virovitica
3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ 

Nagrade najuspješnijim ekipama i natjecateljima uručili su predstavnici orahovačke HVIDR-e, članovi obitelji poginulih branitelja, te predsjednik Zajednice udruga članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš. (adf, mb; Foto: M. Horvatin, D. Mataz, M. Kovač)

Foto:























Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩