petak, 7. listopada 2022.

Svečanim koncertom otvoren XXVIII. Međunarodni glazbeni festival ''Dani Milka Kelemena''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Svečanim koncertom Cantus Ansambla jučer (četvrtak) je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina otvoren XXVIII. Međunarodni glazbeni festival ''Dani Milka Kelemena''.

Ovogodišnji Međunarodni festival ''Dani Milka Kelemena'' otvorila je izaslanica predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića, predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, saborska Vesna Bedeković koja je tom prigodom podijelila radost otvorenja XXVIII. izdanja ''Dana Milka Kelemena'' evocirajući sjećanja na svoje osobno poznanstvo s maestrom Kelemenom, čijim je citatima nastojala njegovu osobnost, jedinstvenost i neponovljivost dokučiti onima koji nisu imali tu čast i privilegiju poznavati ga za njegova života.

Na svečanosti otvorenja XXVIII. Međunarodnog glazbenog festivala ''Dana Milka Kelemena'' među brojnom publikom bili su i izaslanica ministrice kulture i medija RH, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček Fila, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić sa suradnicima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, predsjednik Baroknih večeri u Varaždinu i izaslanik dekanice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Davor Bobić u pratnji pročelnika Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Zlatka Kozine, pročelnica Ureda za kulturu Grada Szigetvara Andrea Malek, te predsjednik Festivalskog odbora DMK Antonio Brzica, kao i brojni ljubitelji ozbiljne glazbe.

Uoči svečanog otvaranja otvaranja XXVIII. izdanja Međunarodnog glazbenog festivala ''Dani Milka Kelemena'', u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena je izložba ''Slikarstvo, a u k!'', na kojoj su izloženi radovi studenata Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, odnosno njenog Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost.

Sljedeći događaj ovogodišnjih ''Dana Milka Kelemena'' bit će koncert Kvarteta Sebastian u župnoj crkvi sv. Josipa u petak, 7. listopada s početkom u 19.30 sati. 

XXVIII. izdanje Međunarodnog glazbenog festivala ''Dani Milka Kelemena'' održava se sve do 16. listopada pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva kulture i medija RH, Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine, Turističke zajednice Grada Slatine i drugih. (adf, Foto: D. Fišli)

Foto:













































Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩