utorak, 11. listopada 2022.

Crveni križ Slatina poziva sugrađane na suradnju i moli ih za pomoć u akciji ''Ne dvoji, za drugog izdvoji!''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Povodom 50. sabirne akcije Hrvatskog Crvenog križa ''Solidarnost na djelu 2022.'', Gradsko društvo Crvenog križa Slatina poziva sve sugrađane na suradnju i moli ih za pomoć.

Akcija koja se ove godine održava pod motom ''Ne dvoji, za drugog izdvoji!'' na području grada Slatine i općina Mikleuš, Sopje, Nova Bukovica, Čađavica i Voćin počinje u četvrtak, 13. listopada i traje mjesec dana. 

- Budući da je broj osoba, posebice u stanju socijalne zaštite koji kucaju na vrata Crvenog križa tražeći pomoć u hrani sve veći, jer su redovne socijalne isplate socijalne pomoći, ali i mirovina male, svaka pomoć u hrani je itekako potrebna, osobito što su vanjske donacije prestale. Ako učenici mogu donijeti nešto prehrambenih proizvoda u škole, molimo da to sortirate i uskladištite. Sva hrana koju je prikupila određena škola, ostavit će se za njezinu školsku kuhinju ili će se podijeliti siromašnima na području koje pokriva. Također, svaka matična i područna škola dobiti će određenu količinu novčanih bonova u nominalnim vrijednostima od 5,00 kuna koje će učenici prodavati građanima. Učenici su dužni prodani bon ostaviti svojoj rodbini i susjedima, a prikupljeni novac ili neprodane bonove vratiti svome nastavniku. Po završetku akcije obavijestite Crveni križ Slatina da dođe pokupiti prikupljeno na broj 033 551-230 ili 098/296-296 ili e mail ce-kaj@slatina.hr - rekao nam je ravnatelj slatinskog Crvenog križa Vladimir Jelenčić te tom prigodom unaprijed zahvalio svim volonterima i građanima koji će se uključiti u ovogodišnju akciju ''Solidarnost na djelu''. (adf; CK Slatina)

Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩