srijeda, 16. listopada 2024.

SLATINA Predstavnici braniteljskih udruga održali radni sastanak: Dogovoreno aktiviranje Koordinacije i organizacija kulinarske manifestacije

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Sinoć (utorak) su u konferencijskoj sali EPIcentra Sequoia u Slatini predstavnici i predsjednici braniteljskih udruga sa slatinskog područja održali radni sastanak. 

Na početku je nazočne, među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, pozdravio predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš i predložio smjernice za ponovno aktiviranje Koordinacije braniteljskih udruga s područja grada Slatine i okolnih općina, te objasnio čime bi se ona trebala baviti. 

- Ukoliko se braniteljske udruge usuglase i izraze želju da Koordinacija zaživi kao nezavisno tijelo, na jednom od sljedećih sastanaka donijet će se odluka o njezinom zasnivanju te će udruge izabrati svoje glasnogovornike prema Koordinaciji, a ona glasnogovornika za zastupanje prema čelnicima općinama, Gradu ili Županiji, ali i javnosti. Na taj bi im se način mogle iznijeti potrebe i određeni prijedlozi, primjerice da se daju zahvalnice braniteljima ili njihovim udrugama za istaknuti angažman u svome radu. Ukratko rečeno, Koordinacija bi bila zadužena za aktualnu problematiku hrvatskih branitelja, da pokuša riješiti probleme i istupa u javnosti kako bi ista bila upoznata s radom braniteljskih udruga, ali im i dala podršku svojim odazivom i uključivanjem prilikom manifestacija i obilježavanja obljetnica - istaknuo je Bubaš te dodao kako bi se na Koordinaciji dogovarali datumi obilježavanja bitnih obljetnica kako ne bi došlo do poklapanja u organizaciji. 

Druga tema sastanka bila je organizacija kulinarske manifestacije ''Kuhanje vojničkog graha'' u prigodi obilježavanja 33. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade, a budući da je Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije nositelj ove aktivnosti planirani program iznio je predsjednik iste Jurica Culej.

Culej je tom je prigodom naglasio kako je ova manifestacija planirana uz potporu Grada Slatine koji je putem natječaja za financiranje udruga Udruzi djece hrvatskih branitelja odobrio određena sredstva kojima bi željeli uveličati obilježavanje brigade te na malo drugačiji način dati svoj doprinos.

- Organizirali bi kuhanje vojničkog graha, ali bez natjecateljskog karaktera već kao druženje svih braniteljskih udruga koje djeluju na području grada Slatine i susjednih općina. Naša udruga bi podnijela veći dio troškova i na sebe preuzela organizaciju, a članovi udruga bi kuhali grah svatko u svom kotliću prema željenoj recepturi- rekao je Culej te pozvao sve građane da se odazovu ovoj manifestaciji koja će se na prostoru bivše vojarne u Slatini održati u nedjelju, 3. studenog.

- Mi kao branitelji želimo dati još jedan doprinos u obilježavanju Dana brigade i sjećanja na poginule hrvatske branitelje, a želja nam je ujediniti braniteljske udruge čiji bi članovi kuhali grah sa svrhom da pozovemo građane grada Slatine na besplatni ručak i zajedničko druženje - nadovezao se na ovu temu Bubaš. (adf; Foto: D. Fišli)

Foto:






Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.