ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

Šestorica odvažnih biciklista krenuli iz Voćina za Knin, put dug 450 kilometara

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na put dug 450 kilometara od Voćina do Knina danas (ponedjeljak) je krenula odvažna sedmeročlana ekipa članova biciklističke skupine VBR (veterani, branitelji, rekreativci). U njoj su šestorica biciklista (Tomislav Kolec, Mario Kovač, Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Dražen Buketa, Darko Dolovski), te ''logističar'' Martin Bišćan. 

Četvrtu godinu za redom ovaj biciklistički maraton, pod nazivom ''Oluja od Voćina do Knina'', voze u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 26. obljetnice VRO ''Oluja''. Cilj maratona je spojiti dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu. 

U središtu Voćinu su, uz načelnika Općine Voćin Predraga Filića, sudionici maratona i njihovi prijatelji položili svijeće kod spomenika Voćinskoj žrtvi, a potom krenuli za Knin u koji će, nakon odvožene tri etape, stići. 4. kolovoza

Vožnju organizacijski potpisuje Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije uz biciklističku ekipu VBR, a pomogli su je i Ministarstvo hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravska županija.  

 U Slatini, kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, bicikliste su dočekali prijatelji i hrvatski branitelji, te zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić. Polaganjem upaljenih lampiona odali su počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, a što će činiti u svim mjestima gdje se budu zaustavljali. Vođa VBR-ovaca Mato Bubaš tom se prigodom zahvalio Gradu Slatini što uvijek potpomaže njihova aktivnosti, a Ilija Nikolić je rekao da će Grad to činiti i ubuduće. Nakon kratke stanke i osvježenja u Slatini, VBR-ovci su krenuli put Virovitice. (vpz.hr, ADF; Foto: K. Toplak i D. Dišli)

Foto:





















AUTOŠKOLA ZEBRA
Svi zainteresirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili brojeve mobitela 091-6050-334 i 098-918-6543. Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku! Pratite nas na internet stranici autoskolazebra.hr i Facebook stranici Autoškola Zebra Slatina
VISION KERAMIKA VIROVITICA
Više o ponudi Salona keramike i sanitarija ''Vision keramika Virovitica'', na adresi Pavla Radića 4 Virovitica, možete vidjeti na Facebook str. Vision keramika Virovitica i na webu Vision keramika Virovitica, te se informirati na br. mob. 098/181 6490 (Mario Majačić, vlasnik) 
Ljetna rasprodaja vina u Vinariji Sari podrum u Slatini. Više na: Stari podrum
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩