ponedjeljak, 3. rujna 2018.

Udruga Ličana Vila Velebita Slatina prezentirala ''Lički doručak'' u sklopu sajma ''Kako su radili naši stari''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jedna od najaktivnijih slatinskih udruga, Udruga Ličana Vila Velebita Slatina ove se godine u sklopu sajma ''Kako su radili naši stari'' predstavila sa ''Ličkim doručkom''. Sajam, na kojemu su predstavljeni tradicionalni poslovi i djelatnosti, otvorio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Ovogodišnji je sajam bio nešto slabije posječen nego prijašnjih godina, a najveći broj posjetitelja je odmah po otvaranju sajma pohrlilo pod šator gdje su članovi Udruge Ličana Vila Velebita dijelili ličke delicije, među kojima i sam predsjednik udruge Željko Šnjarić.

- Udruga Ličana Vila Velebita Slatina osnovana je prije devet godina i nagodinu ćemo proslaviti jubilarnu desetu godinu rada i djelovanja, kada ćemo za Dan državnosti, 25. lipnja, organizirati humanitarni koncert u suradnji sa slatinskim Crvenim križem s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za djecu koja nikada nisu bila na moru. Ovo je drugi put kako sudjelujemo, povodom proslave Dana grada, na sajmu s našom ponudom koju smo nazvali ''Gastro Lika''. Prošle smo godine imali ''Lički ručak'', a ove godine smo pripremili ''Lički doručak''.  Za ''Lički doručak'' smo pripremili sir škripavac, tvrde sireve, pršut, koktel-ražnjiće, krumpir pole sa slaninom i lički uštipak, izvorne ličke delicije koje smo besplatno dijelili našim sugrađanima. Pripremili smo preko tristo porcija u čemu su nam pomogli učenici i učitelji Industrijsko-obrtničke škole Slatina, ljudi su došli, probali što smo im pripremili i mislim da su zadovoljni, jer smo dobili samo pohvale - rekao je predsjednik udruge Šnjarić, te dodao.
- Naš veliki projekt u koji smo se upustili je izgradnja Ličke kuće, a koji mislimo realizirati u naredne četiri godine. U tom projektu smo dobili podršku Grada i Županije, a financije za izgradnju planiramo nabaviti kroz apliciranje na natječaje naših, hrvatskih ministarstava, i Europske unije. Projekt Ličke kuće će nam raditi VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Objekt u kojemu planiramo smjestiti našu Ličku kuću je vlasništvo Hrvatskih šuma i nadamo se kako ćemo s njima postići dogovor o darivanju. Idejni plan projekta je napravljen, tako da se i vizualno može vidjeti kako bi naša kuća trebala izgledati - predstavio je predsjednik Šnjarić planove udruge u skoroj budućnosti.  (ADF; Fotografije D. Fišli)

Foto:








 



















 



PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩