petak, 24. veljače 2017.

Krv u 2017. dalo 177 davatelja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Posljednje dvije akcije prikupljanja krvi od dobrovoljnih darivatelja održane su u Voćinu i Slatini.

Akciji u Voćinu odazvalo se 38 davatelja, ali tri osobe odbijene su zbog zdravstvenih razloga. Krv su dali dobrovoljni darivatelji iz Voćina, Slatine, Kozica i Nove Gradiške. U Slatini se akciji darivanja krvi odazvalo također 38 osoba, a četiri nisu mogle dati krv zbog zdravstvenih razloga. Darivatelji su iz Slatine, Gornjeg Miholjca, Josipova, Bakića, Markova, Nove Šarovke, Čađavice i Donjih Kusonja.

U dosadašnjim akcijama tijekom 2017. godine krv je dalo 177 osoba, od kojih 145 muškaraca i 32 žene. Prvi put krv je dalo 17 darivatelja, a zbog zdravstvenih razloga odbijeno je ukupno 18 darivatelja. Od prosinca 2012. godine, na području svih pet slavonskih županija krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek. Na slatinskom području krv se prikuplja uz organizacijsku potporu Gradskog društva Crvenoga križa Slatina.(Petar Žarković-Glas Slavonije)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩