subota, 14. siječnja 2017.

Hostel Dravska priča: “Zlatni suncokret” Javnoj ustanovi je dokaz uspješnosti

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, nedavno je bila među laureatima na posebnoj svečanosti Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u zagrebačkom hotelu Academia. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i Dubravka Davidović iz Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute (Tur kultur) uručili su joj Zlatnu plaketu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, dodijeljeno Informativno-edukativnom centru – hostelu Dravska priča u Noskovcima u kategoriji Ruralno-turistički projekti.

Dobitnik Zlatnog suncokreta hostel Dravska priča, otvoren je potkraj rujna u jednom od nekada čuvenih plemenitaških ljetnikovaca grofa Draškovića. Realizacijom nekoliko projekata trošno i derutno zdanje nekadašnjeg dvorca postalo je atraktivni Informativno-edukativni centar, a potom i jedini hostel između Zagreba i Osijeka. Iznimno priznanje dodijeljeno je toj ustanovi, jer Dravska priča jedinstveni je hostel u Hrvatskoj prema svojoj tematskoj uređenosti koja naglašava opredijeljenost očuvanju prirodne baštine u čijem se okruženju nalazi. Tako hostel ima prostore uređene kao svijet sova, riba, leptira, ptičju pjevaonicu, dravske šume vila i vilenjaka. U zgradi Informativno-edukacijskog centra – hostela nalaze se radni, edukacijski, prezentacijski i smještajni prostori, tu su promatračnice ptica, hotel za kukce, poučna staza do obližnje rijeke “Dravi u zagrljaj”, a to nema ni jedan hostel u Hrvatskoj. I premda je Zlatni suncokret ruralnog turizma vrhunac kontinentalne turističke uspješnosti, koji je zasigurno u Javnoj ustanovi obilježio 2016. godinu, ravnateljica Tatjana Arnold Sabo tvrdi da se Dravska priča nastavlja “jedinstvena i neponovljiva, uvijek nova i čudesna, kao i priroda o kojoj priča...”.(Petar Žarković-Glas Slavonije)


-Rukotvorinama srebro

Udruga Rukotvorine Zdenci dobila je Srebrni suncokret u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije. Priznanje je primila predsjednica udruge Rajka Abramović, a uručili su ga predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica i glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bušić.


-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩