ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

Slatina-Munje, gromovi i prolom oblaka/FOTO&VIDEO


Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

     foto Kristijan Toplak/vpz.hr


Sinoć, 24. srpnja, nešto poslije 20 sati Slatinu i okolicu pogodilo je jako grmljavinsko nevrijeme s munjama i jakom kišom.

Da se sprema nevrijeme, nama Slatinčanima, bilo očito kada se je nebo iznad grada zacrnilo iz svih smjerova osim sjeverozapada, crni oblaci okupirali su nebo. Nedugo potom počelo je grmjeti i sijevati, da bi se oko 20 sati spustila jaka kiša, pravi prolom oblaka koji Slatinu nije pogodio od 5. 8. 2014. godine kada je doslovno ''plivala''.

Županijski centar 112 zaprimio je dvadesetak prijava o ulasku vode u podrumske prostorije kuća u gradu, te su na teren poslane ekipe Javne vatrogasne postrojbe Slatina poradi ispumpavanja. Navodno je u nepunih dva sata, koliko je trajalo nevrijeme, palo 36 litara kiše po četvornom metru.

Najgore je bilo u već poznatim kritičnim dijelovima grada Stublovačkoj ulici, Voćinskoj ulici, Primorskoj ulici, dijelovima ulica V. Nazora i M. Gupca, te Ulici kralja Tomislava i Ane Katarine Zrinski. No, ''potoci'' vode tekli su po cijelom gradu, jer toliku količinu padalina odvodni kanali nisu mogli ''odvući'', a kanalizacijski sustavi ''progutati''.

Sreća u nesreći je bila što uz munje, gromove i jaku kišu, nije zapuhao jak vjetar, jer da je štete bi se zasigurno zbrajale danima.

Kako je to izgledalo sinoć u Slatini pogledajte u fotogaleriji i videu. (fotografije snimili čitatelji i urednik Domovina neta DF; video DF)

                                                                     centar Slatine







Ulica kralja Tomislava
Ulica kralja Tomislava
                             Ulica kralja Tomislava                                      
Ulica Ane K. Zrinski 

Ulica Ane K. Zrinski 


                      rijeka Javorica kod mosta u Ulici braće Radića      









Video :