ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

U Viroviticu stigao šleper invalidskih pomagala iz njemačkog Karlsruhea

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Još jedna u nizu humanitarnih donacija kojom Njemačko-hrvatska zajednica Karlsruhe pomaže medicinskim ustanovama i udrugama u Hrvatskoj stigla je u Viroviticu.

Pun šleper električnih bolničkih kreveta, madraca, različita invalidska kolica, hodalice, štake i razna druga pomagala i potrepštine iznijeli su volonteri i prijatelji Društva multiple skleroze  i Udruge osoba sa invaliditetom Virovitice i Virovitičko podravske županije.

Njemačko-hrvatska zajednica Karlsruhe bavi se od 1991. godini organiziranjem i slanjem humanitarne pomoći u Hrvatsku,te Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujući Ljiljani i Antunu Kralju ovo je već treća donacija raznih invalidskih pomagala koja je došla potrebitim osobama u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji. Prijevoz i skladištenje ovako velike donacije osigurao je Grad Virovitica.

Društvo multiple skleroze VPŽ i Udruga osoba sa invaliditetom Virovitica zahvaljuju se svima koji su pomagali u realizaciji ove donacije.

Veliko hvala uputili su Njemačko-hrvatskoj zajednici Karlsruhe-a i njihovim volonterima, Gradu Virovitici, gradonačelniku Ivici Kirinu i pročelniku za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alenu Bjelici ,kao i gospođi Željki Grahovac. Zahvala je stigla i Crvenom križu, Drvnoj galanteriji Jagi iz Suhopoja na ustupanju kombi vozila kojim su dostavljena pomagala Jelki Grahovac u D. Meljane gdje ih je dočekala i fizoterapeutkinja  Gordana Vukelić, Udruzi mladih Krijes iz Špišić Bukovice i ostalim volonterima, te medijima koji su o ovom dobrom i humanitarnom djelu informirali javnost.(tekst Emil Gazdek/foto Društvo multiple skleroze VPŽ)


Foto :

















Promo :