nedjelja, 22. studenoga 2015.

Slatinski mladi taekwondoisti 3. ekipno na natjecanju u Vukovaru

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U subotu ,21. studenoga u Vukovaru, održano  je međunarodno taekwondo natjecanje – ''Vukovar open 2015, 2. Korea Ambasador Kup''  na kojem je sudjelovalo 350 natjecatelja. Turnir je održan u spomen na sve heroje Domovinskog rata stradale u Vukovaru, a svoj doprinos dali su i mladi sportaši iz Slatine.

Natjecanje je održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i veleposlanika Republike Koreje, gospodina Suh Hyung-Wona , koji je ujedno dodijelio odličja mladim sportašima.

Za TKD klub Slatina je nastupilo devet natjecatelja u dobi od 6 do 9 godina, a natjecali su se u vrlo popularnom natjecanju KICK koje je na ovom natjecanju dodatno otežano poligonom spretnosti. Popularnost ovog načina natjecanja se vidi u velikom broju prijavljenih boraca, tako da se u 8 različitih kategorija (4 muške i 4 ženske) natjecalo čak 103 natjecatelja.

Iako je dolasku u Vukovar prethodila izuzetno stresna situacija naši borci su ostvarili zapažene rezultate.

Uma Milaščević je u kategoriji Ž3 (djevojčice 2008. godište) ostvarila najveći rezultat pobjedivši u konkurenciji 14 djevojčica te je zaslužila zlatnu medalju. Po završetku natjecanja Uma je proglašena najboljom natjecateljicom kategorije KICK te je od strane domaćina turnira nagrađena peharom simbola stradanja Vukovara.

Luka Vreš je u kategoriji M3 (dječaci 2008. godište) u iznimno jakoj i izjednačenoj konkurenciji 20 dječaka osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Nakon četiri pobjede u finalnoj borbi je za jedan bod izgubio od protivnika koji je do finalne borbe ipak imao dvije borbe manje.

Ana Bljakaj je u kategoriji Ž4 (djevojčice 2009. godište) na svom prvom natjecanju ostvarila izvanredan uspjeh i u konkurenciji 4 natjecateljice osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Kristijan Krezner se u kategoriji M4 (dječaci 2009. godište) također natjecao prvi puta i u konkurenciji 10 dječaka ostvario izvanredan rezultat, drugo mjesto i srebrnu medalju.

Za Slatinu su od dječaka još nastupili Filip Novković (M1), Stjepan Oskomić (M2) i Ivano Bocor (M4) koji su unatoč početnim pobjedama izgubili daljnje kvalifikacijske borbe. Od djevojčica su još nastupile Anja Radulović i Eva Gal (Ž3) koja je neočekivano izgubila u kvalifikacijama, međutim i to je sastavni dio sporta.

S obzirom na broj osvojenih medalja, kao i veliki broj ostvarenih pobjeda svih članova kluba, Taekwondo klub Slatina je u konkurenciji 14 klubova osvojio treće mjesto, te je od strane domaćina turnira nagrađen velikim peharom simbolom stradanja Vukovara. Osvojeno treće mjesto i pehar su veliki poticaj najmlađim članovima kluba da u narednom razdoblju još više treniraju, te na idućem natjecanju pokušaju otići korak dalje.

Moramo spomenuti i izuzetno stresnu situaciju koja se dogodila prilikom odlaska u Vukovar. Naime, jedan od roditelja je upravljao automobilom u kojem su se nalazila tri mlada člana TKD kluba, te je zbog izrazito loših vremenskih uvjeta doživio prometnu nezgodu u kojoj je na sreću došlo samo do velike materijalne štete, dok su članovi kluba i roditelji, osim pretrpljenog straha i stresa, ostali neozlijeđeni,te sretno su se vratili u Slatinu. (Taekwondo klub Slatina/uredio D.F.)

Foto :













Promo :