nedjelja, 22. studenoga 2015.

Održana 24. cestovna prekogranična atletska utrka Barcs–Virovitica/FOTO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U nedjelju, 22. studenoga, održane su tradicionalne 24. cestovne prekogranične utrke Barcs – Virovitica na kojima je sudjelovalo oko 130 trkača iz Mađarske i Hrvatske.

U utrci dugačkoj 21 kilometar start je bio u Barcsu, a apsolutni pobjednik u muškoj konkurenciji je Adam Halasz, dok je u ženskoj konkurenciji apsolutna pobjednica Csabine Csornyei, oboje iz Mađarske.

U utrci dugačkoj 5,8 kilometara start je bio na virovitičkoj zaobilaznici kod Šećerane VIRO. U muškoj konkurenciji apsolutni pobjednik je Tarnai Balint, a u ženskoj Mimi Szerencses, također oboje iz Mađarske.

Što se tiče trkača iz Hrvatske u velikoj utrci prvi je u kategoriji od 65. do 74. godišta bio Đuro Komlenović, a drugi Hrvoje Zebić, oboje iz Kutine, dok je u kategoriji od 75. do 84. godišta drugi bio Darko Dolovski iz Dobrovića, kao i Franjo Kresojević u kategoriji od 45. do 54. godišta.

U maloj utrci u kategoriji od 95. do 98. godišta bronca je pripala Franu Moslavcu iz Virovitice. U kategoriji od 85. do 94. godišta zlatni je bio Danijel Dunković iz Slatine, kao i Kristiana Špoljarić iz Zdenaca, dok je drugo mjesto pripalo Tei Dražić iz Virovitice.

U uzrastu od 75. do 84. godišta Antonio Posavac iz Virovitice okrunio se zlatom. U uzrastu 74. godište i stariji Marijan Cindrić iz Kutine bio je zlatni, a drugi Goran Draksler iz Slatine.

Cilj obje utrke bio je Sportsko rereacijski centar Vegeška – igralište Županijskog nogometnog kluba Virovitica. Pehare i medalje najboljima uručio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Organizatori su bili: Športska zajednica grada Virovitice, grad Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice i Varosi Sportiroda Barcs. (icv.hr/vpz.hr)


Foto :














Promo :