srijeda, 7. listopada 2015.

Sudionik prometne nesreće se javio u Postaju prometne policije

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Jučer, 6. listopada, putem priopćenja, obavijestili smo javnost i zatražili pomoć u dobivanju informacija od građana o događaju, tj. prometnoj nesreći koja se dogodila istoga dana, oko 7.10 sati u gradu Virovitica na raskrižju Istarske i Slavonske ulice, gdje je po izjavi malodobne osobe došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali malodobna vozačica bicikla i manje vozilo crvene boje nepoznate registarske oznake, kojim je upravljao muškarac slabije tjelesne građe, crne kose, visine oko 180 centimetara, starosti oko 30 godina.

U navedenom događaju malodobna vozačica bicikla zadobila je tjelesne ozlijede. Vozač nepoznatog automobila je nakon događaja izišao iz automobila, te se poslije kraćeg razgovora sa unesrećenom, udaljio u pravcu centra grada Virovitice.

Nakon što su se o događaju oglasili mediji, jučer oko 16.35 sati u Postaju prometne policije Virovitica, osobno je pristupio 37 – godišnjak, te izjavio da je bio sudionik spomenute prometne nesreće, nakon čega je s istim proveden obavijesni razgovor i očevid prometne nesreće, gdje je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo tako što je maloljetna biciklistica upravljala svojim biciklom, bez zaštitne kacige, kolnikom Istarske ulice, pri dolaskom do raskrižja sa Slavonskom ulicom vršila radnju skretanja u lijevo tj. u navedenu ulicu, a da se predhodno nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti po sebe i druge sudionike u prometu, dok je u istom trenutku u fazi pretjecanja bio 37  godišnji vozač s osobnim automobilom požeških registarskih oznaka, uslijed čega je došlo do udara  prednjeg lijevog dijela metalne košare koja se nalazila na biciklu u središnji desni bočni dio automobila i pada biciklistice na tlo.

Zbog proteka vremena nije provedeno alkotestiranje vozača. Sudionici su se udaljili s mjesta događaja. Protiv malodobne vozačice slijedi optužni prijedlog i obavijest Centru za socijalnu skrb, dok protiv 37 – godišnjeg vozača slijedi obvezni prekršajni nalog.(PU virovitičko-podravska)

Promo :