srijeda, 24. lipnja 2015.

Tradicionalnu orahovačku Bicklijadu prošlo 30-ak biciklista

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U sklopu Otvorenja turističke sezone 2015. Biciklistički klub ˝Lood˝ Orahovica organizirao je tradicionalnu Biciklijadu. 30-ak biciklista iz Osijeka, Donjeg Miholjca, Čačinaca, feričanaca i Orahovice krenulo je iz središta Orahovice, točnije s Trga sv. Florijana, a cilj je bio na Izletištu ”Orah”, no put nije bio jednostavan:
Cilj Biciklijade je rekreacijska vožnja. Planirana ruta prilagođena je potrebama i mogućnostima sudionika. Nakon okupljanja u centru Orahovice, cilj je bio do Orahovačkog Jezera odakle se krenulo prema Manastiru svetog Nikole nakon kojega su oni izdržljiviji nastavili prema najvišem vrhu Papuka, Kapovcu odnosno prema televizijskom tornju, s kojega smo se spustili prema utvrdi Stari grad i u konačnici vratili na Jezero. Hvala svim sudionicima koji su bili dio ovogodišnje Biciklijade i kako su su sami rekli, uživali su u povijesnim vrijednostima Orahovice te posebno prirodnim ljepotama parka Prirode Papuka i samog grada Orahovice – rekao je član Bk LOOD Bojan Zorc. (V. Grgurić/vpz.hr)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116