ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




U ponedjeljak , 29. lipnja, pod predsjedanjem Robertina Repića u Hrvatskom domu održana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine.

Na sjednice su se razmatrale slijedeće točke dnevnog reda : 1. Razmatranje i usvajanje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Slatineza 2014. godinu ; 2. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja Proračuna Grada Slatine za 2014. godinu ; 3. Razmatranje prijedloga i donošenje 1. Izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2015. godini ; 4. Razmatranje prijedloga i donošenje 1. Izmjena Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2015. godini ; 5. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o trošenju dijela komunalne naknade za izgradnju i održavanje Objekata predškolskog, školskog i socijalnog sadržaja te ostalih objekata u vlasništvu Grada Slatine u 2015. godini ; 6. Razmatranje prijedloga i donošenje Programa korištenja sredstava naknade za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada na području Grada Slatine u 2015. godini ; 7. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o 1. izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u područjima društvenih djelatnosti Grada Slatine u 2015. godini ; 8. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Slatine za 2015. godinu i Projekcije Proračuna za 2016. i 2017. godinu ; 9.  Razmatranje Informacije o zapošljavanju i nezaposlenosti na području grada Slatine u 2014. godini ; 10. Pitanja i prijedlozi.

Razmatranja prvih 9. točaka dnevnog reda vijećnici su usvojili jednoglasno ili sa pokojim suzdržanim glasom iz oporbenih  redova, dok pod posljednjim 10. točkom dnevnog reda, pitanja i prijedlozi, nije bilo interesenata za diskusiju.

Odgovore i obrazloženja točaka dnevnog reda dali su pročelnici Ureda gradonačelnika, te sam gradonačelnik Ivan Roštaš.

Pod 9. točkom dnevnog reda, razmatranje Informacije o zapošljavanju i nezaposlenosti na području grada Slatine u 2014. godini, predstavnik Zavoda za zapošljavanje iznio je statističke podatke o zaposlenosti, odnosno nezaposlenosti u gradu, po kojima stopa nezaposlenosti u 2014. godini iznosila 34,1%  tj. 1819 osoba evidentiranih u Zavodu , a što je 176 osoba manje nego u 2013. godini. Na području grada Slatine više je nezaposlenih ženskih osoba 54% , naspram 46% muškaraca i to najviše sa trogodišnjom i červerogodišnjom srednjim školom. Najveći broj zapošljavanja, brisanja iz evidencije,  je bio u mjesecu lipnju kada je 260 osoba otišlo na sezonski rad , a najmanje zapošljavanje, odnosno vračanje u evidenciju, bilo je u mjesecu prosincu kada su se sezonski radnici vratili. U 2015. godini ,zaključno sa 31. svibnja, u evidenciji nezaposlenih je bilo 1634 osobe što je 242 osobe manje za isto razdoblje 2014. godine.

Po iznošenju statističkih podataka Zavoda za zapošljavanje otvorila se burna rasprava o vjerodostojnosti , relevantnosti iznesenih podataka , a koja je otišla u krivom smjeru do političkog prepucavanja oporbe i vladajuće većine, a koju je okončao vijećnik Oliver Jukić zaključivši da takav smjer neće donijeti ništa dobro gradu niti njegovim stanovnicima.

Na 13. sjednici Gradskog vijeća bilo je prisutno ukupno 15 vijećnika, tri SDP, dva HDSSB, jedan Laburista, jedna vijećnica nacionalne manjine ,te osam iz vladajuće koalicije predvođene HDZ-om.

Sjednici su nazočili  predstavnici gradskih ustanova i tvrtki, te predstavnici lokalnih medija.(DF)

Foto :




























Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116