srijeda, 24. lipnja 2015.

Esekerski ćevap pobjednik roštiljanja u Orahovici

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U sklopu Otvaranja Turističke sezone u Orahovici održano je i 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju ”Zlatni ćevap’‘ koje je pod okriljem 24 sata i sponzorstvom PIK Vrbovca. Orahovica je bila domaćim posljednjeg kvalifikacijskog kola, a poluzavršnica i velika završnica bit će održani na zagrebačkom Bundeku.
Na izletištu ”Orah” u natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa iz Orahovice i Osijeka, a stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su vrhunski hrvatski kuhar Branko Ognjenović, Marko Lučić iz PIK Vrbovca te član Udruge kuhara grada Orahovice Dragan Lizačić. Nakon gotovo sat vremena ocjenjivanja, predsjednik Povjerenstva Branko Ognjenović proglasio je najuspješnije pa tako kao pobjednik Orahovice na Bundek odlazi osječka ekipa Esekerski ćevap s glavnim kuharom Antom Dozanom, drugo mjesto pripalo je orahovačkoj udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, dok je treće mjesto osvojila također domaća ekipa Orahovački Planinari:
Više sam nego zadovoljan pripremom roštilja u Orahovici, ekipe su pokazale dobro znanje, sve u svemu više nego korektno. Na završnici na zagrebačkom Bundeku će ocjenjivanje biti puno strože i tu će se zapravo vidjeti tko je pravi majstor roštilja. Zahvaljujem svim sudionicima natjecanja i posebno organizatorima, odnosno domaćinima ovdje u Orahovici na Jezeru koje je uistinu prekrasno – zaključio je Branko Ognjenović.
Goste na roštiljadi zabavljao je glazbeni sastav Prvi april iz Zagreba, održano je niz zanimljivih nagradnih igara za posjetitelje, dok je voditelj cijelog programa bio sjajni HRT-ov Frano Riđan. (V. Grgurić/vpz.hr)




Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa