ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Virovitica-Greškom ih pokopali na kriva mjesta

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

Nakon zamjena pokojnika na Gradskom groblju: Je li došlo vrijeme za liberalizacije na tržištu pogrebnih usluga u Virovitici?


Vijest se proširila istog popodneva brzinom SMS poruke! U malom gradu takvu bruku ne možeš sakriti. Iz pijeteta prema obiteljima obije umrle osobe o Florinoj sramoti nismo željeli pisati iako su nam baš zato javljali o nesretnoj zamjeni pokojnika na virovitičkom Gradskom groblju. I kakva bi to uopće bila vijest? U svakom poslu događaju se greške, nema zanimanja u kojem se ne griješi, nema onoga tko bar jednom u svojoj poslovnoj karijeri nije napravio manji ili veći propust. Konobar ti umjesto Vukovarskog donese Velebitsko, liječnik umjesto slijepog crijeva izvadi bubreg, novinar Virovitičkog lista u nekrologu bivšem ministri obrane, sjećate se toga, napravi tipfeler kojeg previde lektor, korektor i urednik pa umjesto Šuška dobijemo Šupka! Dogodi se, jebi ga.

Neke greške su, vidimo, benigne, neke opasne po život, a neke neugodne. Obiteljima, rodbini i prijateljima zamijenjenih pokojnika svakako je bilo nezgodno, a taj osjećaj nelagode kad shvatiš da u lijesu oko kojeg ste se okupili leži tuđi netko vjerojatno je teško opisati. Flora se odmah ispričala, a nekoliko dana kasnije stigla je i javna isprika. Sitna i neugledna, ugurana među oglase niskotiražnog lokalnog lista, ali opet - isprika - profesionalna i ljudska.
Djelatnici i uprava Flore pišu: "Najiskrenije se ispričavamo obiteljima koje su nam povjerile posljednji ispraćaj njihovih najmilijih 19. siječnja na virovitičkom gradskom groblju za sve neugodnosti učinjene im našim profesionalnim propustom. Isprika i svim ostalim koji su toga dana svjedočili nemarnosti djelatnika naše Pogrebne službe. Žao nam je zbog našeg propusta za kojeg nemamo opravdanja. Svjesni smo da ćemo teško povratiti povjerenje koje smo do sada imali. Ipak, molimo korisnike naših usluga da nam ubuduće ne uskrate šansu da se ponovno dokažemo. Znat ćemo to cijeniti".

Te večeri u Flori alarmantno stanje. Frcaju iskre, kao na krovu Dečakove četrnaestice. Očevici kažu da je najviše iskrio sam predsjednik Skupštine Flore Ivica Kirin. Kako to obično biva, naći će se Pedro kojeg će objesiti zbog "nemarnosti djelatnika Pogrebne službe" i pravda će biti zadovoljena. Nesretniku će možda oduzeti od plaće, dati mu ukor ili zadnju opomenu pred otkaz ugovora o radu, a ozbiljni problemi gurnut će se pod tepih.
Slučaj zamjene pokojnika, sada eto i javno, otvara pitanja o kojima godinama bruji grad: Mogu li radnici koji cijeli dan kose travu ili prikupljaju i odvoze otpad, onako iscrpljeni i umorni, poslije podne zakapati naše umrle? Ili još konkretnije: Nije li konačno došlo vrijeme za liberalizacije na tržištu pogrebnih usluga u Virovitici?(Goran Gazdek : virovitica.net)