ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Virovitica dobila tri prvaka Hrvatske u powerliftingu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com

Završen je posljednji dan 3. državnog prvenstva u powerliftingu, bench pressu i deadliftu koji je održan u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, a Powerlifting klub Virovitica ima razloga za slavlje.
Posljednjeg dana natjecatelji su se natjecali u bench pressu i deadliftu. Filip Vadljević osvojio je prva mjesta u obje discipline u kategoriji do 66 kg, te je ujedno i apsolutni pobjednik u deadliftu. Luka Presečan postao je državni prvak u dead liftu do 74 kg gdje je u apsolutnoj kategoriji osvojio treće mjesto, te je ujedno osvojio srebrnu medalju u u bench pressu. Suzana Vujić osvojila je zlato do 57 kg u bench pressu te je u apsolutnoj kategoriji druga.
Podsjetimo, PLK Maksimum iz Pitomače prvog dana natjecanja osvojio je pet zlata, odnosno prvaci Hrvatske su i Milijana Vojnović, Danijel Papac, Tihomir Gregurević, Marina Džapo i Luka Kovač. Također, kada se uzmu u obzir subotnji nastupi Virovitičana, Filip Vadljević i Luka Presečan su dvostruku prvaci Hrvatske.
Na prvenstvu je ukupno sudjelovalo oko 100 natjecatelja iz 16 klubova. Pehare i medalje najboljima uručili su predsjednik Hrvatskog powerlifting saveza Danijel Škopec i tajnik saveza Dražen Moslavac. Organizator prvenstva bio je Powerlifting klub Virovitica uz pomoć Hrvatskog powerlifting saveza, a velike pohvale za organizaciju dobili su od pomoćnice glavnog tajnika IPF-a (međunarodne powerlifting federacije) Sabine Zangerle koja je bila gost natjecanja. Medijski pokrovitelj bio je Informativni centar Virovitica, odnosno Radio Virovitica, Virovitički list i internetski portal www.icv.hr. (icv.hr/foto na : vpz.hr)