nedjelja, 24. lipnja 2018.

DRAVSKA PRIČA-Završio četverodnevni Kamp u prirodi projekta B.I.R.D.S.

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Dravskoj priči završio je četverodnevni Kamp u prirodi projekta B.I.R.D.S. Prvog dana, nakon smještaja, polaznici kampa su se upoznali  sa radom Javne ustanove i sadržajima Dravske priče, saznali nešto o povijesti objekta i njegovoj obnovi, te daljnjim planovima Javne ustanove.

U nastavku programa, sudionici kampa su se upoznali sa zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, a u posljepodnevnim  satima, uz pratnju djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uslijedio je terenski obilazak područja uz rijeku Dravu, biciklističkim stazama na području općina Čađavica i Sopje, uz korištenje biciklističke opreme.

Drugoga dana, nakon prezentacije Uvod u mikroskopiranje, učenici su u bioistraživačkoj stanici imali prilike koristiti mikroskope, stereoskopske lupe, analitičke vage i ostalu opremu te su proučavali uzorke prikupljene u prirodi. Nakon toga, prezentacijom o slatkovodnim ribama, učenici su upoznali brojne vrste riba rijeke Drave. U poslijepodnevim satima, uslijedila je radionica izrade i oslikavanja papirnatih „zmajeva“ koje su učenici puštali na vjetru  i izrada crteža kredom u boji na asfaltu u perivoju IEC-a Dravska priča.

Trećeg dana kampa, tema su bile ptice. Nakon uvodne prezentacije, dan je nastavljen u Ptičjoj pjevaonici Rezervata biosfere uz kviz, a nakon toga je uslijedio obilazak Oporavilišta za rode. Poslijepodnevni program je započeo prezentacijom Put bijele rode, a nastavljen je obilaskom poučne staze Dravi u zagrljaj uz korištenje opreme za promatranje ptica.  Večernji dio programa bio je posvećen astronomiji, a nakon prezentacije Dravska priča pod zvijezdama, uslijedilo je promatranje zvijezda teleskopima u perivoju IEC-a Dravska priča. Kao i u ostatku Hrvatske, ove večeri se vatreno navijalo za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u Dravskoj priči.

Četvrtog dana organizirana je plovidba  brodom po rijeci Dravi sa polaskom iz mjesta Dravaszabolcs u Mađarskoj, a kamp je završio u poslijepodnevnim satima, oproštajnim piknikom u Informativno edukativnom centru Dravska priča. (icv.hr/virovitica-nature.hr)

PROMO
OUTLET KERAMIKE SLATINA - Vrhunska talijanska keramika za unutarnje i vanjsko oblaganje podova i zidova, raznih dimenzija i boja. Velike količine na lageru na adresi Ulica bana Jelačića 15 Slatina. Sve kupljeno kod nas u Outlet Keramike dovozimo na adresu kupca!
Informacije na br. mob. 098/181-6490 i 098/135-5371. Više o ponudi pogledajte klikom na:  OUTLET KERAMIKE 

AKO ŽELITE DA SE VAŠ ''GLAS'' DALEKO ČUJE, OGLAŠAVAJTE NA DOMOVINA NETU!
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩