četvrtak, 12. siječnja 2017.

ZMNT-Srijeda, 11. siječanj, koban dan za favorite

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Zimski malonogometni turnir ''Slatina 2016./2017.'', koji je organizirao Hrvački klub Slatina, ulazi u svoju posljednju fazu. Jučerašnji je dan protekao u znaku poraza i ispadanja favorita ako se u četvrtfinalnim ogledima nekoga uopće može nazvati favoritom.

Najveće iznenađenje je ispadanje favorizirane ekipe Fifi i cvjetno društvo od Pistacia. Od samog otvaranja utakmice vidjelo se kako se Pistacio neće tako lako predati. Mada je Fifi više držao loptu i gradio igru za neku dobru akciju, brzim reakcijama obrane Pistacija te su akcije više-manje razbijene presijecanjem lopti, kao i odličnim obranama Saše Matijevića. Ipak, golom Gorana Dakića Fifi je poveo, ali je ubrzo uslijedio odgovor preko Emanuela Jakovića za 1:1, nedugo zatim Fifi ponovo vodi golom Ivana Mužara, no ni to nije obeshrabrilo odlučne i borbene igrače Pistacija, Marko Horvat postiže gol za novo izjednačenje 2:2. Težak udarac za Pistacio uslijedio je krajem prvog poluvremena kada se ozljeđuje Jaković iskrenuvši skočni zglob, a iz igre je morao i Davor Majačić poradi ozljede prepone, tako da Pistacio ostaje samo na jednoj rezervi, Filipu Vegeru. Prvo je poluvreme zvršilo neriješeno 2:2. Drugo je poluvrijeme proteklo u dominaciji Fifija koji je htio pošto-poto zabiti za vodstvo, no nije išlo. Odlične obrambene reakcije Marijana Makara i Milana Šnjarića, kao i veličanstvene obrane Matijevića, osujetile su sve napade Fifijevaca. Pistacio je prijetio preko raspoloženih Igora Dunkovića i Marka Horvata iz kontri, ali bez uspjeha. Posljednjih nekoliko minuta drugog poluvremena proteklo je u opsadi gola Pistacija, ali Fifi, bez Dražena Čavara i Armanda Kajfeša, nije bio ni približno toliko opasan kao u utakmici protiv Brezika. Ozljeđeni Majačić i Jaković u drugom poluvremenu nisu ulazili u igru, a dostojno ih je zamijenio Veger, koji se je doslovno bacao na glavu spriječivši nekoliko opasnih udaraca Fifijevaca. Utakmica je u regularnom dijelu završila s 2:2. , te se je pristupilo izvođenju šesteraca 3 za 3 u kojima su strijelci obije ekipe bili precizni, pa se je potom pristupilo izvođenju 1 za 1. Kidanje živaca se nastavilo, izvođači Dunković za Pistacio i Dakić za Fifi pogađaju četiri šesterca, rezultat je 9:9, Dunković bombom ponovo pogađa za 10:9, a onda se ukazuje kontroverzni Saša Matijević i brani udarac Dakića. Kraj, oduševljenje igrača Pistacija, ali i prepunih tribina koje su time pokazale što misle o dovođenju ''plačenika'' na sletinski turnir.

Drugo, ništa manje veliko iznenađenje, bilo je u ogledu ekipa Žali Bože i CB Jura last baj baj. CB Jura je napadao skoro cijelu utakmicu i stvarao prilike koje nisu realizirane, dok su igrači Žali Bože prijetili iz kontri. Već viđeno u nogometu, kada ne iskoristiš svoje prilike, primiš gol i tako se CB Jura oprostio od daljnjeg natjecanja, baj baj. Utakmicu su obilježili izuzetno grubi startovi, više od strane Jure, nego Žali Bože. Konačni rezultat 2:1. Golove za Žali Bože dali su Josip Jančić i Velimir Tresk, a za CB Juru je zabio Matija Bubaš.

Treće iznenađenje je ispadanje višestrukog osvajača turnira, ekipe CB Centar Voćin koju su izbacili Ljumi i prijatelji s 3:1.

Jedinu utakmicu u kojoj je favorit pobijedio je ona između Marsa 'koji napada' i Kristal Fenstera.
Prvo je poluvrijeme proteklo u apsolutnoj dominaciji Marsovaca u kojemu su golovima Dragana Ostojića i Roberta Bočkaja vodili s 2:0. U drugom dijelu zabija Matej Kupres i Mars vodi s 3:0, a što je poslije uslijedilo čisti je horor. Kristali igraju bez golmana s 5 igrača u terenu, što im se isplatio, jer su preko Hrvoja Čovića i Dine Peršića smanjili na 3:2, a mogli su i izjednačiti. Marsovci se u nevjerici što im se to dogodilo koncentriraju na obranu svog gola i na jedvite jade uspijevaju ne izgubiti već dobivenu utakmicu. Konačni rezultat 3:2.

U seniorskoj konkurenciji u polufinalu će se susreti Mars napada i Žali Bože, te Pistacio i Ljumi i prijatelji.

U veteranskoj konkurenciji CB Pinta noja united i Veterani Mijevci odigrali su neriješeno 0:0.
U polufinalu će se sastati Veterani Miljevci i Autoservis Ino, te CB Pinta noja unitet i Slatinska banka.

Četvrtak, 12. siječnja, slobodan je dan, a natjecanje se nastavlja u petak, 13. siječnja, u 15.50. sati kada na teren izlazi najmlađi uzrast U-10.

Rezultati od srijede 11. 1. 2017. :


Najava polufinalnih ogleda koji se igraju u petak 13. 1. 2017. :


Foto :









































































Video (1. poluvrijeme Mars Napada-Kristal Fenster; 1. poluvrijeme Fifi i cvjetno društvo-Pistacio; penali Fifi-Pistacio) :




(za sve promjene na tablicama, kao i za točnost rezultata i rasporeda odigravanja utakmica, isključivo je odgovoran organizator Hrvački klub Slatina)

-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩