srijeda, 18. svibnja 2016.

FOTO-Norilo se u Virovitici, Orahovici, ali ne i u Slatini

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Već tradicionalno u organizaciji Grada Virovitice u Gradskom parku u veselom raspoloženju okupilo se više stotina maturanata povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja iliti „Norijade“. Uz zvukove zviždaljki, mahanju zastavama, pokoju kilu brašna i još poneku nepodopštinu za trosatno veselje zadužen je bio DJ Tomislav Maloča i izborom pjesama stvorio odličnu atmosferu. Maturantima se pridružio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, a ono što je najvažnije, trosatno druženje i ove godine proteklo je bez izgreda. (icv.hr)

Foto Virovitica :







Još jedna orahovačka generacija srednjoškolaca otpjevala je svoju posljednju školsku pjesmu. Zagrljeni i u suzama, prošli su kroz središte grada, bili su jednom i nikada više. Orilo se Orahovicom, „Svega će bit’ al’ prijatelja neće…“… Orahovački maturanti posljednji su puta kao prijatelji iz školskih klupa pozdravili svoju školu i svoj grad. Svakome tko ih je vidio, mahnuo im na pozdrav, stala je knedla u grlu, svi su se sjetili svojih maturantskih dana… Orahovački gimnazijalci, komercijalisti, trgovci, strojobravari i automehaničari, konobari i kuhari, svi zajedno pjevali u glas. Sretno vam bilo mladi ljudi, hrabro koračajte u svijetu odraslih, ne dajte na sebe i čvrsto vjerujte u sebe. (vpz.hr)

Foto Orahovica :






Dok su se orahovački i virovitički maturanti zabavljali , slatinskim je proslava zadnjeg dana škole  bila uskraćena.
Naime, za razliku od svih srednjih škola u Hrvatskoj , gdje se nastava posljednjeg dana škole održala u prijepodnevnim satima, u slatinskoj Srednjoj školi Marka Marulića, po nalogu ravnatelja, nastava je organizirana u poslijepodnevnim satima do 19.40 sati, kako učenici ne bi ''norili'' po gradu.
Urednik Domovina neta prošetao se ulicama grada u poslijepodnevnim satima u nadi da će ipak sresti raspjevane i vesele maturante, ali nije bilo tako, susreo je tek jednu manju grupu maturanata koji su se zaputili na nastavu. Ispred same škole , tužno, tek nekoliko učenika na ulazu u krug škole, vrata škole zatvorena, a nastava u punom jeku, mada su učenicima ocjene bile zaključene.
Maturanti ogorčeni i razočarani , pitaju se po čemu su oni drugačiji od ostatka Hrvatske i naravno, krive ravnatelja. Pitaju se zašto i njima, po uzoru na sve druge hrvatske gradove, nije dodijeljen neki prostor na otvorenom gdje bi se okupili, a samim time bilo bi ih lakše kontrolirati, svjesni su da i među njima nađe pokoji izgrednik, ali ti su u velikoj manjini i zašto bi zbog pojedinca ispaštali svi.

''Ravnatelj naše škole zabranio nam je prskanje vodom zviždaljke i ostale rekvizite. Također, prijetio je nama učenicima ukorom, a sankcijama i našim razrednicima. Razloge svojih sankcija nije naveo, te je poručio kako želi uvesti red u školu. A valja napomenuti da smo mi maturanti, zbog loše organizacije satnice tijekom godine, sate morali nadoknaditi zadnje dvije subote''-ogorčeni su i razočarani slatinski maturanti.(DF)

Vezani članak : Kako je ravnatelj ukrao Norijadu slatinskim maturantima

Foto Slatina :







Fotogalerija Norijade 20. 5. 2015. godine na : Norijada u Slatini 2015.