utorak, 17. svibnja 2016.

Kako je ravnatelj ukrao Norijadu slatinskim maturantima

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Slatinskim maturantima zadnji dan škole će zasigurno ostati urezan u pamćenje, ali ne kao zabava i provod s ostalim učenicima završnih razreda, već kao dan kada im je škola ukinula Norijadu.

Za razliku od ostalih srednjih škola u Hrvatskoj koji nastavu imaju u prijepodnevnoj smjeni, učenici slatinske Srednje škole Marka Marulića nastavu će imati u poslijepodnevnoj smjeni i trajat će im do 19:40, kako bi im se onemogućila tradicionalna proslava zadnjeg dana škole, Norijada.

''Ravnatelj naše škole zabranio nam je prskanje vodom, brašnom, zviždaljke... Također, prijetio je nama učenicima ukorom, a sankcijama i našim razrednicima. Razloge svojih sankcija nije naveo, te je poručio kako želi uvesti red u školu. A valja napomenuti da smo mi maturanti, zbog loše organizacije satnice tijekom godine, sate morali nadoknaditi zadnje dvije subote''-ogorčeni su i razočarani slatinski maturanti.

Maturanti Srednje škole Marka Marulića Slatina dopis koji su dostavili Domovina netu, uputili su i tiskovnim medijima.