utorak, 15. listopada 2024.

Vozač odbio test na droge i lijekove: Prijeti mu visoka novčana kazna ili kazna zatvora i oduzimanje vozačke dozvole

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U četvrtak, 10. listopada oko 12:25 sati u redovnom nadzoru prometa policijska ophodnja Policijske postaje Slatina kontrolirala je 30-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, a pokazivao je psihofizičke znakove da je pod utjecajem opojnih droga ili lijekova.

Ponuđeni test na ispitivanje droga i lijekova u organizmu je odbio te je temeljem odredbi članka 134 Prekršajnog zakona uhićen. Protiv 30-godišnjaka biti će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Virovitici, priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga i lijekova prekršaj za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od 3 do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina i to novčanom kaznom od 1.320 do 2.650 eura. (PU virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.