utorak, 22. listopada 2024.

Virovitičko-podravska županija u TOP 3 po izdavanjima potpora za poduzetnike i obrtnike u 2023. godini

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prema analizi portala župan.hr, Virovitičko-podravska županija je u TOP 3 hrvatskih županija po izdvajanju potpora za poduzetnike i obrtnike u 2023. godini. Ona je u 2023. godini za poduzetnike i obrtnike izdvajila 355.456 eura, ili 5,05 eura po stanovniku.

Virovitičko podravska županija već šestu godinu zaredom provodi razne Programe potpora za poljoprivrednike, poduzetnike i obrtnike koji se bave proizvodnjom ili preradom, tradicijske obrte, poduzetnike početnike te sufinanciramo kamate na kredite. Sve zajedno na razini godine provodi se sedam Programa potpora za koje se izdvaja 589,2 tisuće eura godišnje, dok je ukupan broj korisnika 284. Analiza portala župan.hr, je obuhvatila poduzetnike i obrtnike, bez poljoprivrednike, te je stoga i iznos manji.
U Virovitičko-podravskoj županiji potpore se dodjeljuju kroz program potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, potpore za tradicijske obrte, izdvajaju se sredstva za subvenciju zakupa poslovnog prostora u Poduzetničke inkubatoru te Županija subvencionira kamate kroz program Žene, mlade i početnike te kroz program Kreditom do konkurentnosti.

– Sve mjere koje provodi Županija su u funkciji potpora gospodarstvu, a naročito poljoprivredi kao gospodarskoj grani koja uz prerađivačku industriju čini okosnicu našeg gospodarstva, a sve s ciljem – potaknuti ubrzani razvoj Županije u svim segmentima gospodarskog života, ali i razvoja infrastrukture i društvenih djelatnosti. Svaka lokalna jedinica nastoji osigurati prikladne uvjete života građana, određene usluge lokalnoj zajednici, dobre uvjete poduzetništvu radi jačanja svoje ekonomske i fiskalne osnove. Tako ćemo zadržati ili lakše privući mlade obrazovane, radno aktivne, poduzetne ljude, razviti pozitivne ekonomske procese i poduprijeti razvoj naše županije – kazali su Virovitičko-podfravskoj županiji, a prenosi portal župan.hr, uz naglasak da se mjere nastavljaju provoditi i u 2025. godini.

Spomenimo da za Županiju važna poljoprivreda se potiče kroz izravne potpore i subvencioniranje kamata za proljetnu i jesensku sjetvu. (zupan.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak, župan.hr)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.