utorak, 22. listopada 2024.

U akciji PU virovitičko-podravske s naglaskom na motocikle i mopede utvrđeno 45 prekršaja

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Tijekom proteklog tjedna na prometnicama VPŽ evidentirano je devet prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije osobe lake tjelesne ozljede te sedam s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja. Niti u jednoj prometnoj nesreći vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, priopćila je danas (ponedjeljak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

Najteža prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u ponedjeljak, 14. listopada oko 12:30 sati, u kojoj je 46-godišnji vozač traktora zadobio teške tjelesne ozljede. O toj nesreći pisali smo ranije, a više o svemu možete pročitati OVDJE.

Ukupno je utvrđeno 509 prekršaja, od kojih 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 87 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 86 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 64 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,50 g/kg utvrđena je kod 46-godišnjeg bicikliste o čemu smo pisali OVDJE.

Najveća brzina kretanja vozila od 114 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom, u ponedjeljak, 14. listopada u 00:10 sati, u mjestu Kapela Dvor, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka.

Tijekom proteklog tjedna, bila je provedena i akcija na mopede i motocikliste na području Policijske uprave virovitičko-podravske. Kontrolirano je 72 vozila i vozača, a utvrđeno je 45 prekršaja od toga 20 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Također je na području Policijske postaje Slatina bila provedena akcija na “Četiri ubojice u prometu” tijekom koje je kontrolirano 49 vozila i vozača te je utvrđeno ukupno 26 prekršaja. (Policijska uprava virovitičko-podravska)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.