utorak, 1. listopada 2024.

Protekli tjedan na prometnicama VPŽ evidentirano devet prometnih nesreća

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih tri sa ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama četiri su sudionika prometnih nesreća lako ozlijeđena. Kod jednog počinitelja prometne nesreće utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola od 1,78 g/kg u organizmu.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 365 prekršaja, od kojih 56 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 17 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 89 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,42 g/kg je utvrđena kod 46-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen u mjestu Bušetina u nedjelju oko 10:30 sati.

Upravljajući osobnim automobilom u mjestu Crnac oko 21:45 sati kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila utvrđena je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,42 g/kg. (PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.