subota, 21. rujna 2024.

1. ŽNL Derbi kola igra se u Orešcu gdje gostuje Croatia iz Grabrovnice: Munja gostuje u Borovi, Drava u Terezinom Polju dočekuje DOŠK

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Momčadi 1. županijske nogometne lige ovog vikenda igraju utakmice šestog kola.

Danas u 16:30 sati igra se derbi između drugoplasiranog Orešca i četvrte Croatije iz Grabrovnice. U ovoj utakmici moglo bi biti uzbudljivo do posljednjeg sučeva zvižduka.

Ostale utakmice igraju se u nedjelju također u 16:30 sati.

Vodeća Borova ne zna za izgubljeni bod te planira doći do šeste pobjede u nizu u domaćem susretu s Munjom iz Velikog Rastovca. Gosti će pokušati pokazati svoju igračku kvalitetu i doći barem do boda.

U Terezinom Polju Drava je domaćin DOŠK-u iz Dolaca. Obje momčadi pobjedom će nastojati pokazati da su im porazi u prošlom kolu bili samo trenutna slabost.

Prema dosadašnjim rezultatima, Sloga je na svom terenu u Dugom Selu Lukačkom favorit u ogledu sa Svetim Đurađem. Gosti će nastojati iskoristiti nekompletnost domaćeg sastava za koji zbog tri kartona neće moći zaigrati Leon Brdarić, Hrvoje Đurašević i Marin Đurđević.

Slavonija iz Sladojevaca gostujuću pobjedu u Velikom Rastovcu nastojat će dodatno materijalizirati domaćim uspjehom u ogledu sa Standardom iz Nove Šarovke. U gostujućoj momčad pravo nastupa nemaju Vedran Gabud i Slavko Juren.

U Podgorju se igra gradski derbi između Podgorja i Omladinca iz Korije. Domaća momčad trebala bi biti bliža osvajanju tri boda iako je Omladinac u prošlom kolu pokazao da se može uspješno igrati sa svim suparnicima u ligi. Obje momčadi neće biti kompletne. U domaćem sastavu ne mogu zaigrati Mateo Jurković i Tomislav Krmpotić, dok kod gostuju pravo nastupa nema Josip Barusić.

Dinamo iz Josipova odigrao je odlično proljeće, međutim jesenas je došao samo do jedne pobjede, a slična je situacija i u Mladosti iz Vukosavljevice. U međusobnom susretu na Ciganki u Josipovu tražit će put za izlaz iz krize rezultata. U redovima domaćeg Dinama neće moći zaigrati Antonio Krušelj, Josip Zajček i Brazilac Matheus Vinicius Ribeiro De Oliveira, što bi gosti mogli iskoristiti da dođu do pozitivnog rezultata.

Na listi strijelaca vodeći je prvi topnik Borove Ivan Ibriks s 14 pogodaka. Florijan Slipčević iz Drave postigao je devet, Roberto Lukinić iz Orešca osam, dok su na četvrtom mjestu po pet zgoditaka postigli Matej Nemet iz Orešca i Toni Sitar iz DOŠK-a. (icv.hr, mš, foto ilustracija: NK Orešac)

Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.