petak, 10. svibnja 2024.

Župan.hr: Virovitičko-podravska županija postotno bilježi najveći rast noćenja turista u travnju te najviše dolazaka u prva četiri mjeseca

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Novi podaci sustava eVisitor pokazuju da je, postotno, najveći rast broja noćenja i dolazaka u travnju u odnosu na prošlogodišnji travanj imala Virovitičko-podravska županija, a vodeća je i bila po rastu broja dolazaka turista u prva četiri ovogodišnja mjeseca.

Naime, gleda li se TOP 5 županija po rastu broja noćenja turista u travnju ove godine u odnosu na prošlogodišnji travanj, najveći rast, od gotovo 41,5 posto, imala je Virovitičko-podravska županija. Slijedi s gotovo 25 posto rasta noćenja Zagrebačka, Dubrovačko-neretvanska sa 16 posto, Zagreb s 12 posto, a u top pet su još Sisačko-moslavačka s rastom od gotovo 10 posto te Bjelovarsko-bilogorska županija sa sedam posto rasta noćenja turista.

Od siječnja do travnja najveći rast dolazaka turista imala je također Virovitičko-podravska županija, za 27,5 posto, Zagrebačka za gotovo 21 posto, Ličko-senjska za 14,5 posto, Sisačko-moslavačka za 13 posto te Zadarska i Varaždinska za 12 posto. Po broju noćenja turista najveći rast u četiri mjeseca imala je s 21 posto Sisačko-moslavačka županija, slijedi Zagrebačka s rastom od 20 posto, Virovitičko-podravska s rastom od 17 posto, Varaždinska sa 16 posto i Dubrovačko-neretvanska sa 13 posto.

I prema danas objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku, Virovitičko-podravska županija je i u ožujku imala najveći rast noćenja na godišnjoj razini, za preko 140 posto. Više možete vidjeti OVDJE.(zupan.hr,vpz.hr, foto: ilustracija, Kristijan Toplak)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!