četvrtak, 9. svibnja 2024.

Na sjednici predsjedništva UDHB VPŽ dogovorene aktivnosti za naredni period

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer (srijeda) je u slatinskom Restoranu Sequoia održana sjednica predsjedništva Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije. 

Tom su prigodom članovi predsjedništva analizirali odobrene projektne prijedloge te dogovarali dinamiku provedbe istih. Sjednici predsjedništva nazočilo je svih pet članova Jurica Culej, Saša Matijević, Hrvoje Selenić, Dino Mataz i Mihael Puljić. Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasne, a na početku sjednice predsjednik Jurica Culej iznio je financijsko izvješće za razdoblje 1.1.2024. – 8.5. 2024. godine, kao i odrađene aktivnosti za navedeno razdoblje. 

Najvažnije aktivnosti planirane za naredno razdoblje su:

- Posjet Muzeju vojne i ratne povijesti u Pakracu,
- Posjet Voćinu,
- Posjet Vukovaru,
- Posjet regati rijekom Dravom, Sopje -Vukovar.
- Organizacija 2. sportskih susreta djece hrvatskih branitelja,
- Organizacija 1. festivala domoljubnog filma „Stjepan Mlakar“,
- Organizacija edukativne tribina „136. slatinska brigada“,
- Organizacija duhovne obnove za mlade i hrvatske branitelje,
- Organizacija Večeri domoljubne pjesme i poezije u čast voćinskim žrtvama.

Isto tako, kroz naredno razdoblje Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije organizirat će nekoliko predstavlja raznih književnih i umjetničkih dijela diljem Virovitičko-podravske županije, te niz radionica s ciljem psiho-socijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Vrijedni i marljivi članovi ove udruge napravit će nekoliko dokumentarnih serijala koji će trajno ostati zapisani u spomen na sve hrvatske branitelje.

Navedene aktivnosti financirati će se sredstvima Grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

- Svakim projektom koji realiziramo želimo odati počast svim hrvatskim braniteljima, ali i stvarati nove vrijednosti koje će potaknuti razvoj naše lokalne zajednice. Ovim putem želimo zahvaliti svim braniteljskim udrugama koje su nam pružile podršku u našem radu, kao i onima koji će prepoznati važnost i ulogu naše udruge te nam pružiti podršku u narednom razdoblju. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, koji žele postati dio naše priče, da nam se jave i priključe radu naše udruge - poručili su iz Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije. (adf; UDHB VPŽ)
Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!