ponedjeljak, 10. listopada 2022.

Orači iz Virovitičko-podravske županije Željko Šebalj i Dražen Ponjević zauzeli 7. mjesto na 18. državnom natjecanju orača u Prelogu

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, Grad Prelog i Ministarstvo poljoprivrede RH u petak i subotu 7. i 8. listopada organizirali su 18. državno natjecanje u oranju koje se održalo u Prelogu. Na natjecanju je nastupilo 27 orača, 14 u kategoriji plugova ravnjaka i 13 u kategoriji plugova premetnjaka.

Prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka osvojio je Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije, drugo mjesto pripalo je Mihaelu Sklizoviću iz Osječko-baranjske županije, a treće Željku Goldašiću iz Karlovačke županije. Predstavnik Virovitičko-podravske županije Željko Šebalj osvojio je 7. mjesto kao i titulu najstarijeg orača na natjecanju.

U kategoriji plugova premetnjaka slavio je Zoran Piskać iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Drugo mjesto pripalo je Josipu Martinoviću iz Koprivničko-križevačke, a treći je bio Matej Vuksanović iz Brodsko-posavske županije. Predstavnik Virovitičko-podravske županije Dražen Ponjević osvojio je 7. mjesto od ukupno 13 natjecatelja.

Ekipno je pobijedila Koprivničko-križevačka županija, najstariji orač bio je Željko Šebalj iz VPŽ, a najmlađi, 16-godišnji David Aleksa iz Vukovarsko-srijemske županije koji je na ovom natjecanju osvojio odlično 4. mjesto i kojemu je mentor nekadašnji državni prvak u oranju plugovima ravnjacima, Radivoj Rekić iz Naudovca u općini Suhopolje.

Natjecanje su pratili i na kraju uručili nagrade najboljima, između ostalih, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik predsjednice HUONO i trener državne oračke reprezentacije Siniša Hrgović, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Slovenske organizacije orača Marjan Kardinar i drugi... (icv.hr, bs)

Foto:























Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩