utorak, 15. listopada 2024.

Članovi HČZ grada Slatine sudjelovali na susretima i edukaciji u Šibeniku

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U Šibeniku je Zajednice udruga Hrvatskog časničkog zbora 11. i 12. listopada organizirala tradicionalne susrete i edukacije članova udruga članica. 

U radnom i protokolarnom programu sudjelovali su i članovi Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine, kao i 90 predstavnika udruga članica s područja cijele Hrvatske, a sudjelovali su i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te drugi gosti.

- Ovi edukativni susreti se održavaju s svake godine u drugom mjestu, a ovi su bili u Šibeniku. Tijekom dvodnevnog skupa organizirano je više tematskih predavanja. Prvi dan održana su predavanja ''Šibenske postrojbe u Domovinskom rat'' i ''Hrvatski generali i admirali od 1804. do 1918.''. Drugi dan je izvedena izobrazba u okviru Nacionalne sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Nakon završene izobrazbe, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Šibeniku, održano je polaganje vijenca i paljenje svijeća (sukladno uobičajenom protokolu Ministarstva hrvatskih branitelja) gdje su sudjelovali svi sudionici ovih susreta - ispričao nam je po povratku u Slatinu predsjednik HČZ grada Slatine Vlado Međumurac. (adf; HČZ grada Slatine)

Foto:




Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.