četvrtak, 13. prosinca 2018.

Iz policije: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom i smrtno je stradao vozač teretnog vozila u slijetanju vozila s ceste koje se u četvrtak oko 15 sati dogodilo na D-34 između Novog Senkovca i Šaševa. Utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja i prikupljanje relevantnih činjenica je još u tijeku. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 218 prekršaja, od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.69 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u četvrtak u 15.05 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila od 100 km/h utvrđena je u petak u 15,32 sati u Pepelanama gdje je na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila starosti 52 godine.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona tijekom proteklog tjedna su uhićene 2 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

-Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja vozila, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, a u tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 67 prekršaja, od kojih 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 17 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. (PU virovitičko-podravska)

PROMO
Sve potrebne informacije oko upisa kandidata, kao i sve odgovore na upite možete dobiti na brojeve telefona ili mobitela, SLATINA: 033 551 231; 033 553 222, mob. 098 436 961; ORAHOVICA: 033 675 523, te na e-mail: koic@vt.t-com.hr; skv.tkalcevic@gmail.com. Pratite nas i na Facebook stranici AUTOŠKOLA CHAMPION

PROMO
Kako bi što veselije ispratili saru i dočekali novu godinu u vinariji Stari podrum u mjesecu prosincu, svakodnevno od 7 do 15 sati, možete kupiti kvalitetna bijela i crna vina po akcijskoj cijeni od samo 8 kuna u rinfuzi. Narudžbe se primaju na broj mobitela 098/279-844 kontakt osoba Ivan Halas ili direktno u vinariji Stari podrum na adresi Ulica kralja Zvonimira 6, Slatina (iza zgrade Gradske uprave i restorana Stari podrum) Više o vinariji Sari podrum na: STARI PODRUM
Klikom na reklamu ispod pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩