petak, 16. veljače 2018.

Poljoprivrednicima na raspolaganju 360 milijuna kuna za biljnu proizvodnju – objavljen novi natječaj za 4.1.1.

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


- Prvi puta od ulaska u EU raspisujemo natječaj isključivo za sektor biljne proizvodnje iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja RH. Za natječaj smo osigurali 360 milijuna kuna za podizanje konkurentnosti i stvaranja dodane vrijednosti u biljnoj proizvodnji. Ovim sredstvima financirat ćemo mehanizaciju, opremu te skladišta za ratarske kulture, podizanje novih vinograda, proizvodnju industrijskog bilja (poput duhana, uljane repice, suncokreta, soje), proizvodnju ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja te cvijeća i ukrasnog bilja - izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Danas je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila novi natječaj iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja za tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 360.000.000,00 kuna od čega:

-200.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor ratarstva
-70.000.000,00 kuna za ulaganja u proizvodnju šećerne repe
-70.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor vinogradarstva
-20.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektor ratarstva (uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje), sektor vinogradarstva te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prijave na Natječaj počinju se zaprimati mjesec dana od danas kako bi svi potencijalni prijavitelji na vrijeme stigli pripremiti dokumentaciju. Zahtjev za potporu se sastoji od dva dijela i korisnik ga podnosi u dvije faze. Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 16. travnja 2018. godine do 12:00 sati. Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju prvog dijela zahtjeva za potporu počinje teći od 15. ožujka 2018. godine od
12:00 sati do 16. travnja 2018. godine do 12:00 sati. Detaljnije možete pogledati ovdje.

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, organiziraju prvu radionicu u nizu za potencijalne korisnike ovog Natječaja koja će se održati u srijedu, 21. veljače, u 12 sati u Županijskoj komori Osijek, na adresi Europske avenije 13. Prijave na radionicu ispunjavaju se putem prijavnog obrasca. (mps.hr)

OGLASI:

Auto škola Zebra Slatina :
-Vi birate vozilo na kojem želite polagati!
-Vi birate instruktora kod kojeg želite polagati!
-Vi birate termin kad želite polagati!
-Dođite, vozite, položite!
Svi zainterisirani mogu nas posjetiti u Ulici bana Josipa Jelačića 37 (kod Doma Zdravlja) u Slatini ili nas kontaktirati na broj telefona 033-551-000 ili broj mobitela 091-6050-334, te klikom na : Auto škola Zebra Slatina
Očekujemo Vas i radujemo se Vašem dolasku!

Vinarija Stari podrum:
-Ako želite popiti kapljicu kvalitetnog vina, a da se pri tome vaš novčanik previše ne isprazni, kupite vino u Vinariji Stari podrum!
-Ako želite da vama značajni događaji ostanu u lijepom sjećanju, počastite se pjenušavim vinom Slatinski biser, pjenušcem za sve prilike!
-Narudžbe se primaju na broj mobitela 098/279-844 kontakt osoba Ivan Halas ili direktno u Vinariji Stari podrum na adresi Ulica kralja Zvonimira 6, Slatina (iza zgrade Gradske uprave). Više o Vinariji klikom na : Vinarija Stari podrum
Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.
Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩