petak, 16. lipnja 2017.

Konstituirano Gradsko vijeće Slatine: Dario Vrbaslija predsjednik, Martina Tepeš zamjenica

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na poziv predstojnice Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije, uz početno vođenje voditelja Službe za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove u Uredu državne uprave VPŽ Bojana Brozovića, Gradsko vijeće Slatine održalo je svoju konstituirajuću sjednicu.

Na temelju objavljenih konačnih rezultata izbora za članove Gradskog vijeća Slatine od 29. svibnja, koalicija HDZ-HSLS-HSP-SU nositelja Ivana Roštaša osvojila je 2111 glasova ili 40,82 posto i time osam vijećničkih mjesta (Ivan Roštaš, Robertino Repić, Sanja Bošnjak, Josip Hetrih, Alenka Butorac, Ilija Nikolić, Ivana Škrlec, Sanja Jukić), kandidacijska lista grupe birača nositelja Darija Vrbaslije osvojila je 1197 glasova ili 23,14 posto i time pet vijećničkih mjesta (Dario Vrbaslija, Martina Tepeš, Saša Matijević, Ana Nedić i Tomislav Vukovski), a lista koalicije SDP-HSS nositelja Kazimira Libla osvojila je 1178 glasova ili 22,78 posto i četiri mjesta u Gradskom vijeću (Kazimir Libl, Bojan Plantak, Darija Krznarić i Dragan Jovanić). Na izborima je osigurana zakonom predviđena odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, a umjesto zamjenika načelnika Bojana Plantaka, vijećničku dužnost obavljat će Jasenka Plantak Kotur.

Kad je predsjedanje sjednicom preuzeo Robertino Repić, prvi izabrani član poslije odsutnog Ivana Roštaša s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova (HDZ-HSLS-HSP-SU), 16 prisutnih izabranih vijećnika s verificiranim mandatom položili su svečanu prisegu, a potom su izabrani članovi Odbora za izbor i imenovanja predložili novog predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Dužnost predsjednika Gradskog vijeća Slatine u sljedećem mandatu obavljat će Dario Vrbaslija, a njegova zamjenica bit će Martina Tepeš. Oni su izabrani jednoglasno.

– Danas smo preuzeli časne dužnosti gradskih vijećnika grada Slatine i time započeli novo razdoblje života našega grada i okrenuli novu stranicu povijesti koju sami pišemo, rekao je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Slatine. – Građani su upravo nama dali svoje povjerenje i svoju potporu, koju nikada ničime ne smijemo iznevjeriti. Gradsko vijeće je ovdje radi građana, a ne radi vijećnika. Pregršt je planova, ideja i ciljeva kojima moramo biti zaokupljeni i na ostvarenju kojih trebamo raditi: pokrenuti gospodarstvo, potaknuti rad poduzetnika i obrtnika, voditi brigu o školama, učenicima i studentima, uhvatiti se u koštac s negativnim trendom iseljavanja te vratiti one koji su već iselili, mlade, starije i čitave obitelji. Građani to od nas očekuju i u tome moramo pokazati složnost i zajedništvo radi boljitka svih stanovnika našega grada i prigradskih naselja, rekao je Vrbaslija pozivajući da se zaborave prošle netrpeljivosti, osobne simpatije ili antipatije i ideološke podjele.

Na sjednici su prisustvovali gradonačelnik Denis Ostrošić i njegovi zamjenici Sanja Mrzljak Jovanić i Bojan Plantak. (Petar Žarković; foto Domovina net, DF)

Foto :


 


























Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa, a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩