subota, 25. veljače 2017.

Diana Zelenka nova predsjednica UOSI Slatina

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Nakon iznenadne smrti dugogodišnje predsjednice i jedne od utemeljita slatinske Udruge osoba s invaliditetom Anđelke Zelenko, koja je preminula početkom ove godine, udruga je ostala bez predsjednika.

Sukladno statutu udruge, održana je sjednica Upravnog odbora pod predsjedanjem dopredsjednice Ksenije Vujanović-Juras. Sjednici je prisustvovala i Marica Mirić, vršiteljica dužnosti predsjednice Zajednice Saveza udruga osoba s invaliditetom Hrvatske.

Upravni odbor jednoglasno je za predsjednicu UOSI Slatina izabrao Dianu Zelenka, dosadašnju izvršnu direktoricu udruge. Upravni odbor donio je i odluku da sjedište udruge bude u Centru nevladinih udruga u Ulici braće Radića 13a u kojemu slatinska udruga ima svoje prostorije i ured.

Diana Zelenka predstavila je upravnom odboru aktualne projekte što ih udruga provodi, a odnose se na socijalne usluge osobne asistencije, pomoćnika u nastavi i pomoći u kući za osobe s invaliditetom i stare i nemoćne osobe.

Udruga trenutačno u tim projektima zapošljava 46 osoba. Marica Mirić istaknula je kako je slatinska UOSI jedna od najaktivnih udruga u Hrvatskoj, te naglasila nemjerljiv doprinos preminule predsjednice Anđelke Zelenko u proteklih 30 godina na promicanju i razvoju pokreta neovisnog življenja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Dogovoreno je da će se redovita izvještajna skupština održati krajem ožujka ili u mjesecu travnju. (Željko Felbar)

Foto :

 

 


-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩