utorak, 24. svibnja 2016.

Hrvatski branitelji će u OB Virovitica moći obaviti sistematske preglede bez liste čekanja

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





U Općoj bolnici Virovitica održan je sastanak ravnateljice OB Virovitica Mirjane Peček sa suradnicima, s predstavnicima Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, predsjednikom Matom Bubašem i njegovim zamjenikom Zdenkom Blažičevićem.

Na sastanku su hrvatski branitelji podcrtali želju kako bi oni, kao prvi u Hrvatskoj, željeli raditi s braniteljima, ali mimo veteranske bolnice. Predloženi su im sistematski pregledi, a kada oni sažive, tada će bolnički koordinator za branitelje OB Virovitica, Ivan Kašuba, provesti branitelje kroz sve preglede, bez listi čekanja.

Prema riječima ravnateljice OB Virovitica Mirjane Peček, ”to je u ovom trenutku jedini način kako bi se izašlo u susret braniteljskoj populaciji s obzirom na kadrovske i financijske mogućnosti Opće bolnice Virovitica”. Na sastanku su osim ravnateljice OB Virovitica bili njezini suradnici: Ivana Žili, Natalija Matošina i Darko Čupen. (vpz.hr)