ponedjeljak, 8. veljače 2016.

Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





-Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 4 sudionika u osobnim automobilima lako ozlijeđena i 2 su teško ozlijeđena. Dvije su prometne nesreće uzrokovali nepoznati počinitelji i jednu životinja. Kod niti jednog sudionika nije utvrđena prisutnost alkohola.

-Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 317 prekršaja, od kojih 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 95 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 11 prekršaja pješaka i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.82 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 47 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Pitomači u subotu odmah poslije ponoći.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena na D2 u Donjim Meljanima na kojoj je brzina kretanja vozila ograničena na 70 km/h, a gdje je u utorak oko 19 sati vozačica osobnog automobila starosti 34 godine upravljala izmjerenom brzinom od 119 km/h.

-Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 4 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.(PU virovitičko-podravska)