subota, 10. listopada 2015.

7. memorijalna utrka Vukovar-Tovarnik

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Dana 8. listopada 2015. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Maraton kluba „Hrvatski sokol“ iz Osijeka i udruge “Dr. Ante Starčević” iz Tovarnika održana je 7. memorijalna utrka od Vukovara do Tovarnika u dužini 27 kilometara, posvećena vlč. Ivanu Buriku ubijenom 8. listopada, baš na dan kad je Hrvatska proglasila neovisnost, te svim tovarničkim žrtvama, kao i svim mučenicima Crkve u Hrvata.

Nakon molitve za žrtve za slobodnu i neovisnu Hrvatsku podno križa na ušću Vuke u Dunav, start utrke s mosta nazvanog po Jean-Michelu Nicolieru označio je predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.

Ove godine utrka je bila najmasovnija do sada i okupila je sedamdesetak sudionika iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i članovi Udrge maratonaca VPŽ ''Glasnici istine''.

Maratonci su, usprkos kišnom i vjetrovitom vremenu uspješno stigli do cilja na mjesnom tovarničkom groblju. Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na mjesnom groblju u Tovarniku, kao i na grobu vlč. Burika obilježena je 24. godišnjica smrti jedinog katoličkog svećenika ubijenog u Domovinskom ratu. (Glasnici istine)

Foto :


























Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116