srijeda, 7. listopada 2015.

Javna tribina ''Razvoj sela za obnovu Hrvatske'' u Suhopolju

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com





Jučer, 6. listopada s početkom u 20 sati, u suhopoljskom Hrvatskom domu  održana je javna tribina HDSSB-a  pod nazivom ''Razvoj sela za obnovu Hrvatske'' ,za općinu Suhopolje.

Prije početka tribine uvodne, pozdravne riječi svim prisutnima uputio je predsjednik OO HDSSB-a općine Suhopolje , Zvonko Pipić.

Stručni tim predvođen kandidatom HDSSB-a za ministra poljoprivrede dr. sc. Željkom Kraljičkom, dr. sc. Stjepanom Ribićem, dr. sc Andrijom Pozderovićem  i Rankom Radunovićem dipl. ing. arh. ,predstavo je program za obnovu hrvatskog sela i hrvatske poljoprivrede kojim se jamči povratak dostojanstva hrvatskom seljaku i hrvatskom selu.

''Želimo bogatog seljaka za bogatu državu i Hrvatska se neće ekonomski oporaviti i razvijati ako ne pokrene proizvodnju hrane i ne vrati dohodak u sela. O lošim politikama svih vlada i ministarstava poljoprivrede posljednjih 10 do 15 godina najbolje svjedoči stanje u svim sektorima poljoprivredne proizvodnje koja bilježi veliki pad.'' - poručio je kandidat HDSSB-a za ministra poljoprivrede dr. sc. Željko Kraljičak.

''Ovih sam dana rekao i ponovit ću to, organizatori su proizvodnje nusproizvod ovog sustava koji žive na grbači naših seljaka koji iz godine u godinu propadaju, a organizatori su proizvodnje sve bogatiji zato što nemaju rizika. Oni jednostavno plasiraju kapital , uzmu robu i kapital od naših proizvođača. Moramo reći dosta takvim procesima u hrvatskoj poljoprivredi. Preuzimanjem odgovornosti ministra poljoprivrede stavit ću izvan snage primjenu sadašnjeg zakona o privatizaciji državnog poljoprivrednog zemljišta koji je omogućio da zemlja koja je trebala biti u vlasništvu OPG-a bude dodijeljena velikim tvrtkama. HDSSB  ima veliku motivaciju provesti svoj program, jer trenutačno je stanje potpuno neodrživo.'' – istaknuo  dr. sc. Željko Kraljičak.

Na kraju tribine prisutnima se  obratio predsjednik HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Igor Češek.

''Sve hrvatske vlade svih ovih godina od osamostaljenja RH  upropaštavale su hrvatsko selo i seljaka.
Za činovnika iz Bruxellesa su jednaki i mali poljoprivredni proizvođači , OPG-ovi, i ono veliko poduzeće, jer je tako htio nesretni ministar Jakovina zbog pogodovanja velikim trgovcima, prekupcima. Da su bili imalo pametni ili pokazali empatiju prema malom OPG-u, danas bi iznos potpore za mala i srednja poljoprivredna gospodarstva iznosio oko 4500 kuna po hektaru, što je bio prijedlog HDSSB-a,  ali nisu htjeli slušati, jer je taj prijedlog izašao iz redova naše stranke. Sa našom politikom vratit ćemo dignitet hrvatskom selu i seljaku koji je nepravedno oduzet vladavinom HSS-a, HDZ-a i SDP-a. HSS koji bi se trebao brinuti za razvoj sela i dobrobit seljaka , nije seljačka stranka, već čista demagoška uhljebivačka stranka koju interesira samo par fotelja u Hrvatskom saboru.''- rekao je Igor Češek. (DF)


Foto :



















Više fotografija pogledajte na : Tribina Suhopolje


Sponzorirano :