četvrtak, 25. lipnja 2015.

Svečano otvorena Spomen soba Domovinskog rata

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, jučer 24. lipnja, u Zavičajnom muzeju grada Slatine otvoren je stalni postav Spomen sobe Domovinskog rata, te izložba ''Moj križ svejedno gori''.

Stalni postav i izložbu svečano su otvorili župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić , predsjdenica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Marija Maračić i  ravnateljica Zavičajnog muzeja grada Slatine Dragica Šuvak.


Projekt uređenja stalnog postava Spomen sobe Domovinskog rata započeo je na inicijativu predsjdenice Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, a realizirali su ga Grad Slatina u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Ministarstvom branitelja, Hrvatskim časničkim zborom i Zavičajnim muzejom. Cjelokupna vrijednost projekta iznosila je 292 tisuće kuna.

Marija Maračić u vrlo emotivnom govoru , prisjećanju na žrtve iz Domovinskog rata u čiju je čast i slavu otvorena Spomen soba, zahvalila se je gradonačelniku Ivanu Roštašu i cijelom timu koji je radio na prikupljanju materijala za postav. Tekstovi koji se mogu pročitati u sobi djelo su ratnog dopisnika i novinara Dragutina Šantošija, a filmove koji se mogu pogledati snimio je Željko Felbar.

Župnik župe sv. Josipa Dragan Hrgić je na kraju blagoslovio Spomen sobu.


Po otvaranju Spomen sobe otvorena je filatelijska  izložba ''Pape na poštanskim markama'', te je održano predavanje fra Vatroslava Frikina ''Pape o obitelji''.(df)

Foto :







































Cijelu fotogaleriju pogledajte na : Spomen soba DR

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116