utorak, 30. lipnja 2015.

Strašan požar progutao tvornicu namještaja u Đurđenovcu/FOTO&VIDEO

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com




Požar je izbio u ponedjeljak kasno popodne  na velikom postrojenju nekadašnje tvornice DIK Đurđenovac u Đurđenovcu pokraj Našica. 
Požar je veoma brzo zahvatio velik dio tvornice u kojoj je u tom trenutku radilo oko 100-injak radnika u drugoj smjeni. Svi su se, na sreću, uspjeli spasiti iz tvornice u kojoj se nalazi velika količina raznog zapaljivog materijala, obzirom da se u tvornici proizvodi namještaj, prenosi 24sata.hr.
Naime, nekadašnja tvornica DIK  Đurđenovac sada je u koncesiji tvrtke ProWood koja je počela sa proizvodnjom namještaja početkom ove godine. Preuzevši tvornicu, ProWood zaposlio je i radnike drvne industrije koji su bili bez posla. Požar, koji je izbio oko 17 sati, došli su gasiti svi okolni DVD-i no, unatoč činjenici da se na terenu nalazi velik broj vatrogasaca  i više od deset vozila, tvornicu čini se neće biti moguće spasiti od potpunog uništenja. 
Požar naprosto guta tvornicu, a kako i neće kad je tu sve drvo, puno piljevine, zapaljivih materijala, lakova i svega. Navodno se zapalila ventilacija tvornice koja povlači svu tu piljevinu i zapaljive plinove. Nema šanse da se tu nešto spasi - kaže jedan od očevidaca požara koji živi nedaleko tvornice. 
- Iako nas je na terenu doista puno, požar je nezaustavljiv i vjerojatno nećemo ništa uspjeti spasiti. Tu smo već više od dva sata, a nismo uspjeli ni doći do toga da uđemo u tvornicu - kaže zapovjednik DVD Našice Zvonimir Ljubljanović.
Po posljednjim neslužbenim saznanjima Domovina neta , požar je lokaliziran, ali je velik dio tvornice potpuno izgorio.Velik je to udar na zaposlene iz okolici Đurđenovca , jer će ostati bez posla koji im je bio jedini izvor prihoda. 
Foto  nasice.com : 




























Video nasice.com :


Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116