utorak, 2. lipnja 2015.

Počinje 47. kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, u Orahovici počinje 47. Orahovačko proljeće.
Svečanom sjednicom gradskog Odbora za kulturno-turističke manifestacije 2. lipnja započet će 47. kulturno-turistička manifestacija Orahovačko proljeće. Unatoč teškim i kriznim vremenima, ova, jedna od najjačih manifestacija ovoga tipa u Hrvatskoj, ponovno otvara svoja vrata najavom niza zanimljivih i raznovrsnih sadržaja.
Središnji događaji Orahovačkog proljeća, tradicionalno su Cvjetni korzo u kojem će ove godine sudjelovati preko 1500 sudionika, od čega preko 800 djece iz 8 osnovnih škola, a proći će središnjom gradskom ulicom u nedjelju 7. lipnja od 16 sati. Istoga dana, ali sat vremena kasnije, počet će drugi najtradicionalniji događaj Orahovačkog proljeća, a to je smotra folklora na koju se ove godine prijavilo 14 kulturno-umjetničkih društava od čega dva inozemna pa će tako ova smotra nastavlja tradiciju međunarodnog karaktera. Bit će tu izložbi, među kojima treba izdvojiti već 14. po redu ”Nepoznata Orahovica” autora Duška Rađenovića u kojoj će ponovno biti predstavljen jedan od građanima nepoznatih dijelova grada, a otvaranje ove izložbe je u petak 5. lipnja od 19:00 sati.
Organizator je pripremio i dvije kazališne predstave, za djecu i odrasle koje će ovoga puta u stand-up komediji pod nazivom ”Na komadiću Europe” zabavljati poznati hrvatski komičar Željko Pervan i to u dvorani bivšeg kina Papuk u četvrtak 4. lipnja od 19 sati. Jedan od značajnih događaja ovogodišnjeg 47. orahovačkog proljeća je otvaranje, odnosno preimenovanje orahovačke ulice Ljudevita Gaja u Ulicu Pave Vukelića-Paje po Orahovačninu, heroju Domovinskog rata koju će uveličati elita Hrvatske vojske, mnoštvo umirovljenih generala HV-a te drugi visoki državni i županijski gosti.
Sportski dio manifestacije i ove godine je rezerviran za Orahovačko nogometno prvenstvo, natjecanje Mjesnih odbora u malom nogometu, a za glazbeni provod na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka zaduženi su u petak 5. lipnja Suhopoljski tamburaši te tamburaši u starkama – Mejaši, a u subotu će na istom mjestu biti održan mega koncert virovitičke rock grupeVatra.
U sklopu manifestacije bit će održano još niz zabavnih, kulturnih i drugih sadržaja jer manifestacija traje punih šest dana i svakog dana ima po nešto. Tako će i u ovo proljeće Orahovica biti obučena u najljepše proljeće, jedno jedino – Orahovačko proljeće! (vpz.hr)

Promo:
PRPIĆ TRADE TISKARA
BRAĆE RADIĆA 13 SLATINA (preko puta policije)
telefon 033/550-866
mobitel 091/517-3116






























Promo:
Vertigo caffe & wine bar 
Slatina Trg sv. Josipa