nedjelja, 1. lipnja 2014.

U Slatini obilježen Svjetski dan nepušenja

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer je u Slatini obilježen Svjetski dan nepušenja. Članice DND Slatina s djecom koji su i članovi Dječjeg foruma Mladost Slatina dijelile su prolaznicima, a obavezno pušačima voće sa zastavicom s porukom “Tko puši, zdravlje ruši! – Budi NEovisan”. Voće će donirala Brana iz Virovitice.
U centru Slatine ovom prigodom postavljen je štand s letcima i materijalima za promidžbu nepušenja gdje su zainteresirani prolaznici mogli voziti sobni bicikl.
U 11.30 sati na štand su stigli i biciklisti Kluba KEKS koji su Svjetski dan nepušenja obilježili vožnjom biciklom po našoj Županiji (ruta 150 km).
Dr Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije ovom prilikom svečano je uručio sobni bicikl djeci s posebnim potrebama – posebnom razrednom odjelu pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića.
Donirani bicikl preuzele su Patricija Karaman i Sanja Bujanić, predstavnice i Društva “Naša djeca” Slatina koje će su uz predstavnike Zavoda za javno zdravstvo vodile današnje aktivnosti na štandu.(tekst Radio Slatina)

Foto/df :