četvrtak, 25. travnja 2024.

Ukupno 370.837 eura dolazi u Virovitičko-podravsku županiju od Ministarstva turizma i sporta

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Malo takvih igrališta imaju županijska središta, gotovo u strogom centru grada, a jedno takvo dobit će Virovitica. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, uručila je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za “Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren” kod zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

Projekt je to Virovitičko-podravske županije za što je Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo bespovratnih 75.837,50 eura. Projekt je, uz tehničku pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ, prijavljen na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

- Godinama je ovo bilo omiljeno igralište u središtu Virovitice i ponovo će biti. Uz ova sredstva kod Gimnazije Petra Preradovića niknut će sjajan multifunkcionalni sportski teren koji će biti namijenjen za tri sporta odbojku, rukomet i mali nogomet (futsal). Na terenima će se moći održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija, a ostavit će se i dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti – naglasio je župan Andrović.

Cilj ovog projekta je doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom, povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjete za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini. Rok za provedbu projekta je šest mjeseci.

Istodobno, ugovori su dodijeljeni i Gradu Slatini (zamjeniku načelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliji Nikoliću) te Općini Špišić Bukovici (načelniku Hrvoju Mileru). Grad Slatina je dobio 250.000 eura za uređenje Staroškolskog igrališta, a Općina Špišić Bukovica 45.000 eura za novo malonogometno igralište s umjetnom travom koje će niknuti u Vukosavljevici. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, Ivana Andrović)

Foto:





Trgovina Megamont na adresi Ulica bana Jelačića 2 Slatina ima sve, ''od igle do lokomotive''! Što to trgovina Megamont Slatina nudi pogledajte na MEGAMONT.
Klikom na reklame pomažete kvalitetnijem radu Domovina neta. Hvala!