nedjelja, 26. ožujka 2017.

Predstavljanje zbirke pjesama "Srce u tinti" prof. Svjetlane Carić

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na svjetski dan poezije, 21. ožujka 2017. godine, u školskoj knjižnici Srednje škole Marka Marulića Slatina održano je predstavljanje zbirke pjesama "Srce u tinti" profesorice Svjetlane Carić.

Profesorica Carić rođena je u Splitu, a odrasla na Hvaru. Na Filozofskom fakultetu u Zadru završila je studij pedagogije i talijanskog jezika. Radi kao pedagog u OŠ Antuna Gustava Matoša u Čačincima. Živi u Slatini sa svojom djecom Frančeskom i Josipom koji su glavni ilustratori u zbirci pjesama.

Profesorica Carić nazočnim učenicima i profesorima ukratko je opisala zašto je počela pisati, kako nastaju njezine pjesme, te koje su osnovne teme i motivi u pjesmama. Prisutnima je pročitala nekoliko pjesama, a posebna je bila pjesma Otoku, pisana na ikavici, a posvetila ju je gradu Hvaru.

Pjesme iz zbirke čitali su i učenici: Andrea Hrgović i Ines Cibok iz I. B gimnazije, Marinela Sekić iz II. A gimnazije,  Lejla Kordić i Katja Živković iz IV. A gimnazije te Dajana Mihajlović iz 3. agroturističkog tehničara.

Glazbeni dio programa izveli su učenici Irena Marušić iz II. B, Lejla Kordić, Katja Živković i Fran Mojzeš iz IV. A  te Mateo Sabo iz 3. elektrotehničar.
Na kraju druženja, profesorica je poručila učenicima da se nikad ne srame pokazati svoje talente i da ih dalje razvijaju.(SŠ M. Marulića Slatina)







-Zamolba
Dragi čitatelji molimo Vas da ponekad kliknete na reklamu ispod članka.Vas to neće koštati ništa , a nama će nešto značiti. Hvala unaprijed!
(Domovina net)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩