petak, 28. listopada 2016.

Zavičajni muzej Slatina: Otvorena izložba ''Matematika i vez-Vidiš li ti što i ja?''

Domovina net: Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



U Zavičajnom muzeju grada Slatine otvorena je izložba ''Matematika i vez-Vidiš li ti što i ja?'' autorice Ljiljane Peretin, profesorice matematike Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

Izložba je prvi put bila postavljena u Muzeju grada Koprivnice od 6. do 17. svibnja 2016. godine kao jedno od popratnih događanja uz ekipna natjecanja iz matematike u Koprivnici i Slatini.

-Nesvakidašnja je i neuobičajena izložba koja spaja neizgled nespojivo, matematiku i vez kao tehniku ukrašavanja platna, odnosno ručni rad, pričom o stolnjaku Katarine Cirkvenec. Riječ je o nesvakidašnjem pokušaju autorice Ljiljane Peretin da poveže svijet matematike s vještinom i tradicijom izrade stolnjaka. Priča o jednom stolnjaku pokazat će koliko različitost pogleda može uljepšati svijet, te kako pojedini motiv doživljava obitelj, učitelj, matematičar, povjesničar, etnolog i kulturni antropolog, djeca, fotograf ...- riječi su Marije Mesarić, profesorice više kustosice i stručne suradnice izložbe.

Izložbu je otvorio Denis Ostrošić, izaslanik gradonačelnika Slatine i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine, kao i veliki prijatelj obitelji Peretin.

Uvodno su govorili Dragica Šuvak ravnateljica Zavičajnog muzeja, Ljiljana Peretin autorica izložbe i Andrej Dujella akademik, profesor matematike iz Novigrada Zadarskog.

Prigodnim etno pjesmama iz Podravine predstavio se pjevački zbor KUD-a Dika Slatina.
Izložba će biti otvorena do 8. studenog 2016. godine, srijedom od 9 do 19 sati, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom od 9 do 14 sati.(Željko Felbar)

Foto :
















Više fotografija pogledajte na : Matematika i vez...

-Zamolba
Poštovani čitatelji, molimo Vas da pokoji put kliknete na reklamu ispod članka i iznad loga. Vas to neće koštati ništa, a nama će puno značiti. Hvala unaprijed. 
(Domovina. net)